single
[1175]
140604

Romunska policija zasegla 22 ukradenih koles italijanske reprezentance

Avtor: Marko Premrl
30. 10. 2021, 10.49

Romunska policija je med obsežno racijo zasegla 22 tekmovalnih koles znamke pinarello, med njimi tudi štiri zlata kolesa, ki so jih uporabljali Filippo Ganna in njegovi reprezentančni kolegi, ki so osvojili zlato v ekipnem zasledovanju na nedavnem svetovnem prvenstvu v kolesarstvu na progah v velodromu v Roubaixju v Franciji.

Kot je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP, novico pa je objavil tudi spletni novičarski portal cyclingnews, je skupna vrednost zaseženih koles 600.000 evrov.

Kolesa so odkrili med hišnimi preiskavami, pri katerih so policisti našli tudi drugo ukradeno blago, med drugim osem televizorjev, 10 mobilnih telefonov, mamila in 2800 evrov gotovine. Romunska policija je med racijo aretirala 20 ljudi.

Kolesa so ukradli prejšnji petek iz moštvenega vozila, ki je bilo parkirano na varovanem parkirišču izpred hotela, v katerem je bila baza italijanske reprezentance v Lillu. Policisti so osumljence ujeli pri poskusu prodaje nekaterih koles.

Gre sicer za tekmovalna kolesa, posebej prirejena za tekmovalce, več koles ima krmila iz titana, kolesa za zasledovalno tekmo pa so bila prebarvana v zlato barvo in vrednost vsakega od njih znaša 30.000 evrov.

“Bili so dobro organizirani,” je za La Gazzetta dello Sport dejal vodja italijanske ekipe Roberto Amadio. “Vedeli smo, kako težko je potovati z varnostnega vidika, zato smo se odločili, da ostanemo v hotelu z zasebnim parkiriščem z nadzorom, čeprav je bila vsakodnevna vožnja na kraj prvenstva in z njega zaradi nekoliko bolj zahtevna. Očitno tudi ti ukrepi storilcev niso zaustavili.”

Kraja ni ovirala italijanskih nastopov na prvenstvu. Italijani so na prvenstvu osvojili skupno deset odličij, štiri zlate, tri srebrne in tri bronaste kolajne.

 

Foto: Guliver Image
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več