šport TV 1 logo
14:30
1. oddaja XTERRA Adventures
šport TV 2 logo
12:55 V ŽIVO
Lyon - Reims Ligue 1
šport TV 3 logo
13:00
Gorica - Lokomotiva Hrvaška liga

Rokometno EP do 18 let v Celju odpovedano

Avtor: Blaž Magdič
27. 10. 2020, 21.31

Evropska rokometna zveza (EHF) je v torek na Rokometno zvezo Slovenije (RZS) naslovila pismo, v katerem je sporočila, da odpoveduje evropsko prvenstvo za fante do 18 let, so sporočili z RZS, pri kateri podpirajo odločitev EHF. Prvenstvo bi sicer moralo biti januarja v Celju.

EHF se je za odpoved odločila na podlagi izkušenj iz klubskih in reprezentančnih tekmovanj pod svojim okriljem. “Zlasti prihajajoče tekme kvalifikacij za moško evropsko prvenstvo 2022 so pokazale, da so reprezentance zaradi dodatnih potovanj še toliko bolj izpostavljene zdravstvenim tveganjem, poleg tega pa so v to udeleženi še klubi članov reprezentanc in številni drugi dejavniki,” so zapisali pri EHF.

Dodali so, da je treba upoštevati tudi dejstvo, da gre v tem primeru za prireditev mlajših starostnih selekcij, na kateri se eksperimentov in rešitev s tako imenovanim mehurčki enostavno ne morejo posluževati.

Prvenstvo stare celine za fante do 18 let bi po prvotnih načrtih v mestu ob Savinji moralo potekati med 13. in 23. avgustom. V začetku marca je bil tako v celjskem Narodnem domu žreb skupin, konec junija pa so morali zaradi pandemije novega koronavirusa tekmovanje. Nov datum so našli v drugi polovici januarja prihodnje leto (14. do 24.), a so zdaj turnir dokončno odpovedali.

Kot pravijo pri RZS, slovenska vrsta, ki jo vodi Sandi Markl, v letu 2021 ne bo ostala brez reprezentančnih nastopov. V drugi polovici avgusta bo v Grčiji potekalo svetovno prvenstvo do 19 let, na katerem bo nastopilo 32 reprezentanc.

Med njimi bo 14 sodelujočih iz Evrope. Ker bi moralo v Celju, od koder bi si evropske reprezentance zagotovile pot v Grčijo, nastopiti 16 ekip, bodo kot kvalifikacijsko sito uporabili rezultate z EP do 18 let iz leta 2018, ko je Slovenija na Hrvaškem osvojila deveto mesto.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

2

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več

3

Gajser: Ogromno bo še treba osvojiti, a živim svoje sanje...Več