šport TV 1 logo
20:15
The Hell, četrti del Dokumentarna miniserija
šport TV 2 logo
20:25
Vrhunci Španska liga
šport TV 3 logo
20:25 V ŽIVO
Brescia - Oldenburg Eurocup

Rokometaši začeli s pripravami na Evropsko prvenstvo

Avtor: Klemen Verlič
26. 12. 2019, 15.49

V Celju se je slovenska rokometna reprezentanca zbrala in začela s pripravami na januarsko evropsko prvenstvo. Do uvodnega preizkusa na tekmovanju, ki ga bodo gostile Avstrija, Norveška in Švedska, nas loči petnajst dni. Do takrat bodo slovenski rokometaši odigrali še dve domači pripravljalni tekmi s Severno Makedonijo in Črno goro.

Na prvi trening v dvorani Zlatorog je prišlo 18 od 24 vpoklicanih rokometaše.. Zaradi klubskih in osebnih obveznosti so manjkali Urban Lesjak, Urh Kastelic, Simon Razgor, Miha Zarabec, Dean Bombač in Nejc Cehte. Omenjeni igralci se bodo ostalim članom reprezentance priključili prihodnji teden. Odsoten je bil tudi novi selektor Ljubomir Vranješ, ki ga danes čaka še tekma švedskega prvenstva.

“S selektorjem Vranješem sva pripravila načrt priprav, ki jih bomo skušali izpeljati čim bolj optimalno. Verjamem, da pri tem težav ne bo. Vsaka sprememba prinese nekaj dobrega. Iz pogovorov s selektorjem sem lahko razbral, da je poln optimizma. Verjamem, da so to občutili tudi fantje ter da nas čaka pozitivna zgodba,” je prepričan pomočnik trenerja Uroš Zorman, ki bo priprave vodil do prihoda selektorja.

“Komaj smo čakali, da začnemo znova trenirati. Časa ni veliko, a s trdim delom lahko dosežemo želeno. Treninge bo potrebno kar najbolje izkoristiti. Pomembno bo, da smo vsi v reprezentanci od prvega dne osredotočeni na evropsko prvenstvo, ki bo izredno pomembno tudi zaradi kvalifikacij za olimpijado,” je za Rokometno zvezo Slovenije povedal Vid Kavtičnik.

Slovence uvodni obračun EP v skupini F v Göteborgu čaka v petek, 10. januarja, ko se bodo v dvorani Scandinavium pomerili s Poljaki. V nedeljo in torek potem sledita še obračuna z gostitelji Švedi in Švicarji. V drugi del tekmovanja, ki bo potekal v dobrih 250 kilometrov oddaljenem mestu Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

2

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

3

VIDEO: Slimani globoko v prepovedanem položaju, VAR pa gol priznal...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več