puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
06:45
Empoli - Cagliari, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
07:15
Reims - Lyon, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
06:45
Greuther Furth - Borussia Dortmund, Nogomet - Nemški pokal
šport TV 3 logo

Pa se vrnimo na začetek. Velenjski rokometaši v tej sezoni po treh letih premora znova nastopajo v VELUX EHF Ligi prvakov, najelitnejšem evropskem rokometnem klubskem tekmovanju. Na uvodnih treh tekmah so izbranci Željka Babića nanizali prav toliko zmag. Še posebej presenetljiva je bila tista proti danskemu Skjernu, ki je pred obračunom veljal za absolutnega favorita.

Kot vselej je tudi tedaj za črno-rumene pesti stiskal Luka iz Velenja in bil po zmagi z 31:29 tako vzhičen, da je svojemu očetu Robiju naročil, da velenjskim rokometašem prenese nekoliko neobičajno vabilo. »Naš pob je rekel, da ste tk dober igrali, da vas vse vabi na sladoled. Čist nor na vas!« se je glasil zapis med komentarji objave na spletnem družabnem omrežju Facebook po novem uspehu »os«.

Vabila rokometaši niso spregledali in se drzno odločili, da stopijo še korak dlje. Luko so nenapovedano obiskali na njegovem domu v Velenju. Ob prihodu so ga preko očeta priklicali na telefon in ga povprašali, ali bo sprejel njihov obisk. Mladi navijač je bil sprva nekoliko skeptičen, a ko je na hišnem pragu spoznal, da telefonski klic ni bila šala, so začele deževati solze sreče.

Rokometaši na obisk seveda niso prišli praznih rok in ob pomoči Hotela Paka, partnerja kluba, za celotno družino prinesli slasten sladoled. Luka, ki sicer rokomet trenira v krožku na velenjski OŠ Antona Aškerca, je iz rok Zaponška, svojega najljubšega rokometaša Gorenja Velenja, v dar prejel tudi poseben personaliziran dres, njegovim trem mlajšim bratom pa bodo v prihodnje ob ogledih tekem velenjskih rokometašev družbo delale plišaste podobe klubske maskote Ose Pike. Celotno družino so igralci povabili tudi na naslednjo domačo tekmo, 22. oktobra bo v Rdeči dvorani gostovala srbska Vojvodina.

Vir: RK Gorenje Velenje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja