šport TV 1 logo
12:25
PSG - Metz Ligue 1
šport TV 2 logo
12:15
Motokros Magazin, VN Faenze in Emilije Romanije MXGP
šport TV 3 logo
12:30
Vrhunci 3. kola Ligue 1

Rokometaši na svetovnem prvenstvu najprej z Južno Korejo

Avtor: Blaž Magdič
11. 9. 2020, 19.44

Po sobotnem žrebu skupin svetovnega prvenstva v rokometu, so danes egiptovski organizatorji sporočili še spored tekmovanja. Slovenska moška članska reprezentanca bo v skupinskem delu nastopala v mestu Borg El-Arab, v skupini H pa se bo najprej pomerila z Južno Korejo, nato Rusijo in nazadnje z Belorusijo.

Uvodna tekma izbrance selektorja, Šveda Ljubomira Vranješa, čaka drugi dan prvenstva, v četrtek, 14. januarja. Rusi, ki na prvenstvo prihajajo zavoljo posebnega povabila, jim bodo nasproti stali po dnevu premora, v soboto, 16. januarja, obračun z Belorusi pa bo na sporedu v ponedeljek, 18. januarja.

Iz skupinskega dela napredujejo tri najboljše reprezentance. Slovence v primeru osvojitve enega izmed prvih treh mest čaka selitev v Kairo, kjer bodo ostali ostali vse do konca prvenstva.

Slovenska skupina se bo v drugem delu križala s skupino G, kjer bodo v prvem delu nastopale reprezentance gostitelja Egipta, Švedske, Češke in zmagovalci dodatnega kvalifikacijskega turnirja za Srednjo in Južno Ameriko.

V drugi del tekmovanja, v katerem so obračuni predvideni za 20., 22. in 24. januar, bodo izbrane vrste prenesle le rezultate medsebojnih tekem. Najboljši dve ekipi iz štirih skupin v drugem delu bosta napredovali v četrtfinale.

Na prvenstvu bo prvič v zgodovini nastopilo 32 reprezentanc, tekmovanje pa bo potekalo med 13. in 31. januarjem.

Slovenska moška izbrana vrsta je do danes na svetovnih prvenstvih nastopila osemkrat. Največji uspeh je dosegla leta 2017 v Franciji, ko je po epskem preobratu v dvoboju s Hrvaško osvojila bronasto kolajno. Zadnje svetovno prvenstvo je minilo brez slovenskih fantov, saj jih je v kvalifikacijah izločila Madžarska, ki jo je tedaj vodil zdajšnji slovenski selektor Vranješ.

V kvalifikacijah za januarski sklepni turnir bi se morala Slovenija sicer pomeriti s Srbijo, a sta bila junijska kvalifikacijska dvoboja odpovedana zaradi pandemije novega koronavirusa.

Namesto tega so v Egipt napredovale reprezentance glede na razvrstitev na zadnjem evropskem prvenstvu, ki so ga gostile Avstrija, Norveška in Švedska. Slovenija je tam osvojila četrto mesto.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar, da bi kradel čas, uprizoril svojevrstno obrambo...Več

2

VIDEO: Lanski futsal drugoligaš uprizoril mojstrovino s prekinitve...Več

3

VIDEO: Reus ob povratku zadel že s prvim stikom z žogo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sramotno: Pravkar prebolel koronavirus in brez sramu pljunil nasprotnika...Več

2

VIDEO: Kaj je delal VAR na derbiju Marseilla in PSG-ja?...Več

3

Suarez bo moral na test italijanščine, če želi v Juve...Več