single
[1175]
144828

Roglič: Verjamem, da lahko osvojim Tour

Avtor: Klemen Verlič
13. 12. 2021, 22.02

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v nedavnem intervjuju za nizozemski časnik Het Laatste Nieuws opozoril na previdnost v lovu svojega moštva Jumbo-Visma na rumeno in zeleno majico na dirki po Franciji prihodnje leto.

Dvaintridesetletni Roglič bo v Franciji med 1. in 24. julijem napadal rumeno majico skupnega zmagovalca, medtem ko bo njegov moštveni kolega Belgijec Wout Van Aert lovil zeleno za najboljšega po točkah oz. najboljšega sprinterja. Tako se je moštvo Jumbo-Visma odločilo že pred časom, danes pa je v intervjuju o tem spregovoril še Roglič, ki ga citira kolesarski spletni portal Cyclingnews.

“To je res dobro vprašanje, v teoriji se lahko zgodi vse. Lahko dobimo tako rumeno kot zeleno majico, obenem lahko osvojimo tudi še pikčasto s Seppom Kussom. Moštvo se mora odločiti, kaj bo naš glavni cilj na Touru, potem pa moramo imeti za to načrt, ki bo ustrezal obema kolesarjema,” je dejal dobitnik zlate olimpijske kolajne v vožnji na čas.

“Mora obstajati namera, da si Wout in jaz pomagava. Moramo najti način, kako se lahko on bori za etapne zmage, sam pa lahko pridobim čas v primerjavi s tekmeci. Tega se moramo lotiti previdno,” je še dejal slovenski kolesarski as.

V intervjuju je med drugim dejal, da zmaga na dirki po Franciji zanj ne predstavlja “obsesije”, bolj si želi, da si ga kolesarska in športna javnost zapomnita kot bojevnika.

“Seveda si želim osvojiti Tour, ampak po drugi strani si ne želim, da si me zapomnijo kot kolesarja, ki je ali ni osvojil Toura. Raje bi videl, da me smatrajo kot borca, ki je vsakič znova dal vse od sebe na vsaki dirki. Zame Tour ni obsesija, zato ne čutim obžalovanja, ker mi ga ni uspelo osvojiti,” je dodal letos drugi kolesar v razvrstitvi zlato kolo francoskega Velo Magazina.

Na prvem mestu ga je v primerjavi z lanskim letom zamenjal rojak Tadej Pogačar. Triindvajsetletnik je še drugič zapovrstjo osvojil Tour, medtem ko je Roglič tretjič zaporedoma stal na vrhu odra za zmagovalce na dirki po Španiji.

“Verjamem, da lahko osvojim Tour,” je na vprašanje o tem, kako lahko premaga Pogačarja dejal Zasavec. O rivalstvu pa ni želel govoriti. “To so stvari za medije, “ je še odgovoril nekdanji smučarski skakalec.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več