šport TV 1 logo
12:30 PRVIČ
Vrhunci šestega dneva Tour de Hongrie
šport TV 2 logo
11:45
Italija, 17. HP WRC
šport TV 3 logo
11:00 DANES
Urugvaj - Ekvador Copa America

Roglič po peklenski etapi izgubil tretje mesto

Avtor: Blaž Magdič
1. 6. 2019, 17.51

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v predzadnji etapi dirke po Italiji in zadnji gorski s ciljem na Monte Aveni izgubil tretje mesto v skupnem seštevku. Do konca Gira je le še nedeljski 17-kilometrski kronometer v Veroni, ki bo dal zadnje odgovore na končni vrstni red.

Zelo zahtevno gorsko etapo s petimi kategoriziranimi vzponi, ki se je začela v Feltreju in po 194 kilometrih končala na Monte Aveni, je zmagal Španec Pello Bilbao iz Astane. Drugi danes je bil njegov rojak Mikel Landa, tretji pa je bil Italijan Giulio Ciccone, najboljši hribolazec letošnjega Gira.

Rožnato majico vodilnega bo v nedeljo v mestu Romea in Julije nosil Ekvadorec Richard Carapaz, ki je danes končal tik za najboljšo trojico. Drugi je Italijan Vincenzo Nibali, tretji pa po novem Landa. Četrti je Roglič, za Lando zaostaja 13 sekund.

Roglič je za nekaj trenutkov ni mogel držati ritma najboljših pod vrhom prelaza Manghen, drugega vzpona dneva, a je na spustu vse postavil na svoje mesto.

Slabih 13 kilometrov pred ciljem se je za pospeševanje odločil Landa, ki je sicer v četrtek zatrjeval, da bo le skrbel za klubskega kolega, rožnatega Ekvadorca Richarda Carapaza.

Zasavec je sicer poskušal pokriti napad, a ni mogel. Na čelo se je postavil Nibalijev pomočnik Domenico Pozzovivo in zmanjšal razliko do Lande. Tik pod vrhom prelaza Croce d’Aune so Rogliču nešportno pomagali slovenski navijači, ki so ga v teku kar nekaj sekund potiskali naprej proti čelu skupine.

Za še večji incident je nekaj kilometrov kasneje poskrbel nov slovenski navijač, ki je tekel tesno ob Lopezu in ga zbil na tla, od Kolumbijca pa si je prislužil še nekaj udarcev.

Na zaključni vzpon na Monte Aveno je Roglič izpustil ritem najboljših in končal izven deseterice.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Gajser po hat-tricku zmag: Sploh ne vem, kaj naj rečem...Več

2

Zmes inteligence in potrpežljivosti – kako je Klopp zgradil svoj Liverpool?...Več

3

Giroudov finale bitke s preteklostjo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Ibrahimović s popolnimi škarjicami obnorel ZDA...Več

2

VIDEO: Mladinec se je ponorčeval z Neymarja...Več

3

VN Rusije: Gajserju zmaga in rdeča številka vodilnega (video)...Več