single
[1175]
169461

Roglič po padcu brez zlomov, zgolj z odrgninami

Avtor: Rene Vidmar
6. 9. 2022, 21.45

lovenski kolesarski as Primož Roglič jo je ob padcu tik pred koncem 16. etape odnesel brez zlomov, so potrdili organizatorji v zdravniškem poročilu. Čeprav Roglič ni utrpel resnih poškodb, je bil po koncu etape načet in okrvavljen zaradi številnih odrgnin.

Po koncu etape je imel trikratni zaporedni zmagovalec Vuelte močno okrvavljeno nogo in roko, držal pa se je tudi za komolec in prsi. Po informacijah Eurosporta in GCN je takoj po koncu etape obiskal zdravnika, ki je kasneje v poročilu potrdil številne odrgnine, a cele kosti.

Zasavec je imel odrgnino na desnem komolcu, desnem kolku, desnem kolenu in predelu desnega rebra. Iz ekipe Jumbo-Visma so sporočili, da za zdaj ne morejo podati informacije o tem, ali bo v sredo Roglič na startu 17. etape.

“Jasno je, da je ni najbolje odnesel. Trenutno je na avtobusu, kjer mu čistijo rane. Potem moramo videti, kako hudo je. Je pa precej huje kot pridobljenih osem sekund,” je po etapi dejal Addy Engels, eden od športnih direktorjev nizozemske ekipe.

“To je bil bizaren zaključek. Imeli smo načrt, da poskusimo s Primožem dobiti etapo in vzeti nekaj časa v skupnem seštevku. Zanj je bil to primeren zaključek, tudi načrt se je do potankosti izšel. Primož je z manjšo skupino prišel do cilja. Ker nismo imeli na voljo prenosa, nismo niti vedeli, kaj se je sploh zgodilo,” je zaključek etape do Tomaresa v predmestju Seville ocenil Engels.

“Nismo videli padca, zato smo mislili, da je pač končal etapo v prvi skupini. Potem pa smo slišali, da je padel na zadnji ravnini. Kaj naj rečem, načrt se je izšel, čeprav je bilo za kaj takega le malo možnosti. Potem pa gre v zadnjih 100 m vse narobe. Skratka bizarno,” je še dodal športni direktor ekipe.

Roglič je v skupnem seštevku še naprej drugi, za vodilnim Belgijcem Remcom Evenepoelom pa po pridobljenih osmih sekundah zdaj zaostaja 1:26 minute. Tudi 22-letnik je imel danes težave, a s predrto gumo. Zaradi pravila zadnjih 3 km v sprinterski etapi je ohranil čas druge skupine, ki je pripeljala v cilj osem sekund za zmagovalcem, Dancem Madsom Pedersenom.

Čas zmagovalca so na koncu pripisali tudi Rogliču, ki je padel po stiku z Britancem Fredom Wrightom 100 m pred ciljem, ko sta se borila za položaj na cesti in v zavetrju ostalih kolesarjev.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

2

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

3

Gajser s popolno dirko do zmage na VN Velike Britanije (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več