šport TV 1 logo
21:00 V ŽIVO
Caen - Bordeaux Ligue 1
šport TV 2 logo
21:00 V ŽIVO
Amiens - Guingamp Ligue 1
šport TV 3 logo
21:00 V ŽIVO
Dijon - Toulouse Ligue 1

Roglič obdržal prvo mesto na lestvici etapnih dirk

Avtor: Blaž Magdič
1. 4. 2019, 19.27

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je navkljub počitku in pripravam na dirko po Romandiji konec aprila obdržal prvo mesto na lestvici svetovne serije etapnih dirk ter tretje mesto na svetovni lestvici. Matej Mohorič je z devetim mestom na dirki Gent-Wevelgem napredoval na lestvici enodnevnih dirk na 54. mesto.

Roglič je obdržal prvo mesto na lestvici svetovne serije etapnih dirk, na katero je napredoval z uspehoma na dirki po Združenih arabskih emiratov ter na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Z lepo prednostjo dobrih 600 točk vodi pred Britancem Simonom Yatesom, še slabih 100 točk manj ima na tretjem mestu Nizozemec Tom Dumoulin. Mohorič je na 31. mestu, Tadej Pogačar 42.

Na lestvici svetovne serije je na prvem mestu ostal Francoz Julian Alaphilippe, drugi je svetovni prvak Španec Alejandro Valverde, na tretjem mestu je ostal Roglič. Pet mest je pridobil Mohorič, ki je 34. kolesar sveta, v prvi stoterici je na 71. mestu še Pogačar. Največji skok med Slovenci je uspel Luki Mezgecu, ki je pridobil 70 mest in je 238.

Na lestvici enodnevnih dirk je na vrhu Alaphilippe, drugi je po novem Belgijec Oliver Naesen, tretji je njegov rojak Greg van Avermaet. Na tej lestvici je najboljši Slovenec Mohorič, ki je pridobil 28 mest in je 54. Naslednji Slovenec na tej lestvici je Mezgec na 131. mestu, kar je 51 mest bolje kot pred tednom dni.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več