single
[1175]
204251

Roglič in Evenepoel kmalu moštvena kolega? Pred vrati gromozanska združitev

Avtor: Klemen Verlič
25. 9. 2023, 17.03

Jumbo-Visma iz Nizozemske in Soudal Quick-Step iz Belgije sta dve med najmočnejšimi ekipami v kolesarstvu. Zdaj pa sta očitno tik pred združitvijo, poročajo mediji.

Združitev dveh največjih in najuspešnejših ekip v kolesarstvu je očitno neizbežna, danes piše nemška tiskovna agencija dpa.

Ekipi Jumbo-Visma z zmagovalcem Gira Primožem Rogličem, Toura Jonasom Vingegaardom in Vuelte Seppom Kussom ter Soudal Quick-Step s svetovnim prvakom v vožnji na čas Remcom Evenepoelom sta tik pred združitvijo, poroča Wielerflits.

Uraden dogovor je le še vprašanje časa, navaja dpa. Po informacijah dpa govorice o združitvi v kolesarskih krogih krožijo že več tednov.

Nova ekipa naj bi naslednje leto dirkala pod imenom Soudal-Visma. Ker se veriga supermarketov Jumbo umika kot glavni pokrovitelj, nizozemska ekipa, ki je letos zmagala na vseh treh največjih večetapnih dirkah, išče nove sponzorje. Nedavno se je govorilo o vlagateljih iz Savdske Arabije.

Pričakuje se, da bo združitev sprožila številne odmevne prestope kolesarjev, pri čemer bo imel Jumbo 27, Soudal pa 23 kolesarjev pod pogodbo za prihodnje leto. Največja velikost ekipe pa je 30 kolesarjev.

Nekdanji svetovni prvak Evenepoel že dlje časa meri na prestop v britansko ekipo Ineos. Zmagovalec Gira Roglič pa prav tako ni več zadovoljen s svojo vlogo pri Jumbu in ga povezujejo z več ekipami, še navaja dpa.

Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več