single
[15]
117343

Rogli svetovno prvenstvo v deskanju

Avtor: Blaž Magdič
23. 1. 2021, 20.08

Po odpovedi svetovnega prvenstva v deskanju na snegu in smučanju prostega sloga, ki bi moralo biti konec februarja na Kitajskem, je Mednarodna smučarska zveza (Fis) prvenstvo razbila na več delov, tekmovanja v alpskih disciplinah pa dodelila Rogli.

Tekmi v paralelnem veleslalomu in paralelnem slalomu bosta 1. in 2. marca, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Slovenija bo svetovno prvenstvo v deskanju gostila prvič, Rogla, kjer bo po SP 6. marca še tekma svetovnega pokala, je do zdaj že pripravila le mladinsko svetovno prvenstvo.

Medtem pa Fis še vedno oziroma spet išče nadomestnega organizatorja za svetovno prvenstvo deskarjev na snegu prostega sloga. Potem ko je organizacijo SP za discipline prostega sloga (snežni žleb, snežni park, skoki prostega leta) od Kitajcev že prevzel kanadski Calgary, so Kanadčani prvenstvo to sredo zaradi zdravstvenih razmer odpovedali.

Mednarodna smučarska zveza naj bi novo informacijo v zvezi s tem sporočila naslednji teden, že zdaj pa je jasno tudi, da bo smučarski kros v Idreju Fjallu od 11. do 13. februarja.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več