single
[15]
154396

Robert Hrgota: ”Za nami je odlična sezona s kančkom grenkega, a vseeno sladkega priokusa!”

Avtor: Rene Vidmar
27. 3. 2022, 20.24

Glavni trener slovenskih smučarskih skakalcev Robert Hrgota je po koncu sezone 2021/22 sijal od sreče ob pogovoru z novinarji. Zadovoljen je bil s potekom tekmovalnega obdobja, a hkrati poudarja, da so njegovi varovanci sposobni še marsičesa ter da je rezerv še kar nekaj.

“Veseli me, da smo z B- in A-ekipo naredili lepe temelje ter močno reprezentanco. Kot smo rekli, je mogoče zmanjkalo nekaj konstantnosti. Vsak je imel nekaj padcev, za katere si želimo, da jih naslednjo sezono ne bi bilo. Seveda so želje eno, kako nam bo to uspelo, pa drugo. Želimo to ekipo nadgraditi, če se bo dalo. Želim, da fantje še naprej delajo tako, kot so doslej. Sposobni so še marsičesa,” je v mešani coni poudaril glavni trener.

Takoj po koncu podelitve si je privoščil požirek hruškovega žganja, ki mu ga je v dar za celotno sezono podaril Cene Prevc. Nazdraviti ni bilo težko. “Super sezona, razen tistega ‘kiksa’ na novoletni turneji, kjer smo si dovolili, da so nas zunanji dejavniki vrgli iz tira, da nismo pokazali, česa smo sposobni. Mogoče je manjkala pika na i na olimpijskih igrah s posamično kolajno, Peter (Prevc, op. STA) je bil četrti. Vikersund se nam je zelo lepo izšel, z nekaj več … ne ravno sreče, temveč lepših doskokov, bi imeli dve zlati medalji. Za konec pa sanjska Planica in drugo mesto v pokalu narodov. Nimam česa dodati, lepa sezona.”

Največ rezerv vidi pri konstantnosti. Pri tem poudarja, da če želiš med najboljše tri v posamičnem seštevku, moraš biti celo sezono zraven. “To smo videli pri Ryoyuju Kobayashiju in Karlu Geigerju z minimalnimi odstopanji. Le tako si lahko v boju za veliki kristalni globus. Mogoče je tako treba nadgraditi to, kar smo delali,” je dejal 33-letnik na čelu A-reprezentance.

Kot trener se je posebej razveselil drugega mesta v pokalu narodov, v katerem je Slovenija za vsega 47 točk zaostala za Avstrijci. V deseterici je imel prvič v zgodovini slovenskih nastopov v svetovnem pokalu kar tri svoje varovance. “Odlično sedmo, osmo in deseto mesto. Trije fantje med deset in šest med dvajset. Zelo lepo. Je pa bilo šest fantov boljših in treba je pogledati, zakaj so bili boljši ter ali jih lahko premagamo. Drugo mesto v pokalu narodov je lepa nagrada za celotno sezono. Zelo smo bili blizu kot marsikje drugje v sezoni. Mogoče je to nek povzetek sezone. Odlično s kančkom grenkega, a vseeno sladkega priokusa.”

Na koncu sezone se je izkazal tudi Žiga Jelar, ki je uvod izpustil zaradi dolgega prebolevanja po covidu-19. Njegovega uspeha se je šef trenerskega štaba še posebej razveselil. “Danes me ni več presenetil. Je pa prikazal odločne polete. Takšni ti prinesejo globus. Šel je brezkompromisno vsak skok od Oberstdorfa naprej. Tukaj ni nikogar, ki mu ne bi privoščil te nagrade.”

Poklonil se je tudi zmagovalcu sezone Japoncu Ryoyuju Kobayashiju, za katerim je bila še težja sezona, kot jo doživljajo Evropejci. “Ti fantje so pol leta od doma, ne smejo zapustiti Evrope. Da glava zdrži tak ritem, to so težke stvari. Če gre, je lažje, če imaš krizo, je toliko težje. Vse to je spoštovanja vredno. Nam se je zdela dolga sezona, kako mora biti šele njemu, ko je toliko časa od doma. Zasluženo je bil najboljši,” je kapo pred odličnim Japoncem snel Hrgota.

Zdaj ga čaka še oddaja letnih poročil in iskanje idej, kako nastaviti temelje za prihodnjo sezono. “Poročila imamo že v sredo, tako da bomo skušali jutri to dokončati. Pogovori bodo stekli z zvezo in verjamem, da se nam bo uspelo dogovoriti, da ostanemo in nadaljujemo delo. Potem pa, če bo vse normalno, če bo dogovor, nadaljujemo naslednjo sezono,” je še dodal.

Dotaknil se je tudi planiškega vzdušja in družnega navijanja. Iz tega je povlekel vzporednice z današnjo slovensko družbo. “Zelo lepo je bilo v Planici videti, da so ljudje tako povezani, da tako navijajo. Mogoče je v teh časih tega malo manjkalo. Želim, da bi se ta povezanost prenesla zunaj Planice in da bi se v teh težkih časih bolj razumeli.”

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Josip Iličić trenira v Sloveniji!...Več

2

VIDEO: Šeško, Ačimović ali Osterc – kateri zadetek vam je ljubši?...Več

3

Simšič po porazu proti KAC-u: Igra je bila enakovredna, zmanjkalo nam je moči v duelih (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več