pismo ikona
šport TV 1 logo
00:30
Finale: Finska - Kanada IIHF SP elitne divizije 2019
šport TV 2 logo
01:00
Atalanta - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
00:30
Inter - Empoli Serie A

RK Krim in RK Celje združena na dobrodelni tekmi (video)

Avtor: Gregor Kovačič
6. 3. 2019, 09.22

Rokometna tekma med ekipama RK Krim Mercator in RK Celje Pivovarna Laško se je končala z rezultatom… veliko zbranih tolarjev za Europo Donno. Mercator je kot pobudnik in organizator te izjemne tekme v Športni dvorani Kodeljevo združil številne podpornike Europe Donne, navijače obeh rokometnih klubov, reprezentanco v smučarskih skokih, prišlo pa je tudi kar 200 predstavnikov skakalnih društev in klubov, ki so prav tako pomagali zbirati tolarje. Koliko tolarjev je zbranih v akciji Napolnite nas z upanjem – stari tolarji za nove začetke bo znano sredi marca, ko bodo sešteli vse tolarje, zbrane v rožnatih škatlah. Zbirali so jih namreč tudi v več kot 600 Mercatorjevih trgovinah in pri drugih podpornikih te dobrodelne akcije za program ROZA.

Vse, ki so prišli na atraktivno rokometno tekmo za dober namen, so pozdravili Mojca Senčar, častna predsednic Europe Donne, Franci Petek, direktor izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije in Tomislav Čizmić, predsednik Mercatorjeve uprave. Tekmo sta sodila Janko Požežnik, nekoč mednarodni sodnik najvišjega ranga, danes mednarodni delegat, in Janko Strel, nekdanji zvezni sodnik, danes delegat RZS.

Krimovke in celjski rokometaši so imeli na dobrodelni tekmi kar precej dela, zato je taktično zahtevno tekmo na strani Krimovk pomagal voditi ljubljanski podžupan Dejan Crnek, pri Celjanih pa celjski župan Bojan Šrot. Komentiral je Ivo Milovanovič, kot stranska komentatorja pa sta občinstvo zabavala Miha Deželak in Gašper Bergant.

Tekmo, ki je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, si je ogledala tudi mednarodna delegatka Evropske rokometne zveze (EHF) in Rokometne zveze Slovenije Anja Frešer. Himno pred tekmo je zapel mladinski pevski zbor Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica. Krofe za prav vse, ki so se zbrali v športni dvorani Kodeljevo, pa je podarila Pekarna Grosuplje. Bilo je nadvse zabavno, skoraj polno dvorano pa je povezal edinstven občutek, da skupaj prispevajo za pomoč bolnicam z rakom in njihovim svojcem.

Europa Donna Slovenija je v dobrodelni akciji Napolni nas z upanjem – stari tolarji za nove začetke od 10. januarja do 1. marca zbirala tolarske bankovce v 644 Mercatorjevih trgovinah in tudi v poslovalnicah NLB po vsej Sloveniji. Tolarje pa so Mercatorju pomagali zbirati tudi smučarsko skakalni klubi iz vse Slovenije. Na rokometni tekmi so pod vodstvom direktorja Smučarske zveze Slovenije Francija Petka zbrana sredstva predali Europi Donni Slovenije. S tem, ko so v smučarsko skakalnih klubih zbirali tolarje, pa so se potegovali tudi za lepe nagrade. Klubi, ki so na rokometno tekmo prinesli najvišje vrednosti v zbranih tolarjih, bodo namreč od Mercatorja prejeli denarno nagrado za razvoj dejavnosti kluba.

Zbrani tolarski bankovci bodo namenjeni za nadgradnjo programa ROZA, ki bolnicam in njihovim svojcem nudi psihosocialno pomoč ob soočanju z diagnozo rak. Po podatkih Banke Slovenije je bilo konec lanskega novembra v naših domovih še dobrih 62 milijonov kosov tolarskih bankovcev in bonov v skupni vrednosti okoli 32 milijonov evrov. Z dobrodelno rokometno tekmo se je akcija Napolni nas z upanjem – stari tolarji za nove začetke sicer uradno zaključila, zbrana sredstva pa bodo zamenjali v evre. Vsi, ki ste zamudili priložnost oddaje tolarskih bankovcev v ROZA škatle, pa to še vedno lahko storite tako, da jih pošljete na sedež združenja Europa Donna Slovenija. Koliko tolarjev je zbranih v akciji Napolnite nas z upanjem – stari tolarji za nove začetke pa bo znano 15. marca 2019 na zaključnem dogodku Europe Donne.

Foto: Marko Vitas

Video: ŠPORT TV

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več