puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
00:55 V ŽIVO
Argentina - Mehika, Nogomet - Prijateljska tekma
šport TV 1 logo
01:15
Genoa - Napoli, Nogomet - Serie A
šport TV 2 logo
01:30
Eczacibasi - THY, Odbojka - Turška liga, ženske
šport TV 3 logo

Z današnjo tekmo med Slovenijo in Latvijo, začela se bo ob 12.15 po slovenskem času, se bo v Minsku začela nova sezona za slovensko hokejsko reprezentanco. Do sobote bo nastopala na turnirju v sklopu evropskega izziva v Belorusiji, kjer bosta tekmici še domačin Belorusija in Francija, prvič pa jo bo vodil novi selektor Ivo Jan.

 

Jan je na mestu selektorja pred sezono 2018/19 nasledil Karija Savolainena, ki je letos Slovence vodil na olimpijskih igrah in na svetovnem drugoligaškem prvenstvu v Budimpešti.

Prihajajoči turnir v Minsku je za Jana prvi korak na poti k osrednjemu cilju sezone, SP divizije I v Kazahstanu, kjer bo boj za eno od prvih dveh mest glavna naloga, obenem pa tudi prvo tekmovanje, kjer bo samostojno vodil reprezentanco.

Jan je za to novembrsko akcijo namenoma povabil v ekipo več mladih in novincev v izbrani vrsti. Večini izkušenih nosilcev igre je dal prosto, za zdaj zaradi zapletov s potnim listom tudi še ni povratnika po dopinški kazni Žige Jegliča, čeprav je izrazil pripravljenost za nastop. Seznam so še dodatno skrčile poškodbe, zato je bilo še nekaj menjav v zadnjem hipu, Jan pa je nanj tokrat uvrstil tudi več igralcev obeh najboljših domačih klubov z Jesenic in Ljubljane.

Po današnji tekmi bodo izbranci Iva Jana v petek zvečer igrali z domačini Belorusi, v soboto popoldne pa bodo turnir končali še s tekmo proti Franciji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja