pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo
00:15
Vrhunci 20. kola Ligue 1

Risi pod vodstvom Iva Jana v akcijo

Avtor: Gregor Kovačič

Z današnjo tekmo med Slovenijo in Latvijo, začela se bo ob 12.15 po slovenskem času, se bo v Minsku začela nova sezona za slovensko hokejsko reprezentanco. Do sobote bo nastopala na turnirju v sklopu evropskega izziva v Belorusiji, kjer bosta tekmici še domačin Belorusija in Francija, prvič pa jo bo vodil novi selektor Ivo Jan.

 

Jan je na mestu selektorja pred sezono 2018/19 nasledil Karija Savolainena, ki je letos Slovence vodil na olimpijskih igrah in na svetovnem drugoligaškem prvenstvu v Budimpešti.

Prihajajoči turnir v Minsku je za Jana prvi korak na poti k osrednjemu cilju sezone, SP divizije I v Kazahstanu, kjer bo boj za eno od prvih dveh mest glavna naloga, obenem pa tudi prvo tekmovanje, kjer bo samostojno vodil reprezentanco.

Jan je za to novembrsko akcijo namenoma povabil v ekipo več mladih in novincev v izbrani vrsti. Večini izkušenih nosilcev igre je dal prosto, za zdaj zaradi zapletov s potnim listom tudi še ni povratnika po dopinški kazni Žige Jegliča, čeprav je izrazil pripravljenost za nastop. Seznam so še dodatno skrčile poškodbe, zato je bilo še nekaj menjav v zadnjem hipu, Jan pa je nanj tokrat uvrstil tudi več igralcev obeh najboljših domačih klubov z Jesenic in Ljubljane.

Po današnji tekmi bodo izbranci Iva Jana v petek zvečer igrali z domačini Belorusi, v soboto popoldne pa bodo turnir končali še s tekmo proti Franciji.

Priporočamo še

1

IHF 2019: Svetovno prvenstvo v rokometu le na ŠPORT TV...Več

2

So presežki Lionela Messija postali razvrednoteni?...Več

3

VIDEO: Francoski vratar uprizoril “Kariusa”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Katanec pred prvo tekmo namignil, da “nima igračev”...Več

2

VIDEO: Luka plesal z volkovi in jim nasul 29 točk...Več

3

Birsa bo pri novem klubu siromašnejši za 200.000 evrov...Več