šport TV 1 logo
18:55 V ŽIVO
Stuttgart - Kiel Bundesliga
šport TV 2 logo
17:55 V ŽIVO
Brazilija - Srbija Prijateljska tekma, ženske
šport TV 3 logo
17:10 V ŽIVO
Minnesota - Louisville NCAA

Risi pod vodstvom Iva Jana v akcijo

Avtor: Gregor Kovačič

Z današnjo tekmo med Slovenijo in Latvijo, začela se bo ob 12.15 po slovenskem času, se bo v Minsku začela nova sezona za slovensko hokejsko reprezentanco. Do sobote bo nastopala na turnirju v sklopu evropskega izziva v Belorusiji, kjer bosta tekmici še domačin Belorusija in Francija, prvič pa jo bo vodil novi selektor Ivo Jan.

 

Jan je na mestu selektorja pred sezono 2018/19 nasledil Karija Savolainena, ki je letos Slovence vodil na olimpijskih igrah in na svetovnem drugoligaškem prvenstvu v Budimpešti.

Prihajajoči turnir v Minsku je za Jana prvi korak na poti k osrednjemu cilju sezone, SP divizije I v Kazahstanu, kjer bo boj za eno od prvih dveh mest glavna naloga, obenem pa tudi prvo tekmovanje, kjer bo samostojno vodil reprezentanco.

Jan je za to novembrsko akcijo namenoma povabil v ekipo več mladih in novincev v izbrani vrsti. Večini izkušenih nosilcev igre je dal prosto, za zdaj zaradi zapletov s potnim listom tudi še ni povratnika po dopinški kazni Žige Jegliča, čeprav je izrazil pripravljenost za nastop. Seznam so še dodatno skrčile poškodbe, zato je bilo še nekaj menjav v zadnjem hipu, Jan pa je nanj tokrat uvrstil tudi več igralcev obeh najboljših domačih klubov z Jesenic in Ljubljane.

Po današnji tekmi bodo izbranci Iva Jana v petek zvečer igrali z domačini Belorusi, v soboto popoldne pa bodo turnir končali še s tekmo proti Franciji.

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več