šport TV 1 logo
10:45
Romain Desgranges and Fabian Buhl World of Free Sports
šport TV 2 logo
10:30
Wisla Plock - GOG EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
10:15
Unics Kazan - Monaco Eurocup

Risi po olimpijske igre avgusta 2021

Avtor: Marko Premrl
7. 5. 2020, 07.00

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je zaradi novega koronavirusa letošnje olimpijske kvalifikacije tudi uradno prestavila na naslednje leto. Slovenski hokejisti se bodo za tretji zaporedni nastop na OI predvidoma borili na Norveškem med 26. in 29. avgustom 2021, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

Slovenska hokejska reprezentanca tako v letu 2020 ne bo nastopila, potem ko je ob koncu aprila zaradi pandemije covida-19 odpadlo tudi svetovno prvenstvo divizije 1 (skupina A) v Ljubljani.

Slovenija bi morala med 27. in 30. avgustom letos v kvalifikacijah igrati proti Norveški, Danski in Južni Koreji. Doslej so se risi uvrstili na OI v ruskem Sočiju leta 2014 in južnokorejskem Pyeongchangu štiri leta kasneje.

“Hat-tricka” se nadeja tudi selektor Matjaž Kopitar, ki pravi, da so druge stvari trenutno bolj pomembne kot šport. “Mislim, da so kvalifikacije prestavili za celo leto, ker si nekatere države svojih reprezentanc ne predstavljajo brez igralcev, ki igrajo v NHL. Če bi bile kvalifikacije v času, ko so v Evropi reprezentančni premori, nanje ne bi mogle računati,” je za HZS dejal Kopitar, ki ne vidi smisla, da bi hokejisti prve letošnje tekme odigrali na tako pomembnem turnirju.

“Zagotovo prestavitvi botruje tudi dejstvo, da fantje zdaj že dolgo niso igrali pravega hokeja in bi bile za mnoge to prve resne tekme po dolgem času. Ekipe niso igrale in trenirale praktično od februarja. Za nas to ničesar ne spremeni, nima vpliva, razen da je novi termin leto kasneje,” je še sklenil Kopitar.

Pri IIHF so se za nov datum kvalifikacij odločili po današnjem konferenčnem klicu z izvršnim odborom, končno odločitev pa mora potrditi le še Mednarodni olimpijski komite.

“Lahko smo srečni, da imamo nekaj več časa, da odigramo te turnirje, zato bo premik na avgust 2021 še vedno omogočal, da se reprezentancam pridružijo vsi najboljši hokejisti,” je po odločitvi dejal predsednik IIHF Rene Fasel.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več