puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
20:25 V ŽIVO
Frosinone - Juventus, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
20:55 V ŽIVO
Lyon - Marseille, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
21:10 V ŽIVO
Portugalska - Grčija, Mali nogomet - Socca World Cup
šport TV 3 logo

Slovenska hokejska reprezentanca

Slovenska hokejska reprezentanca, ki je februarja nastopila na olimpijskih igrah, se bo naslednjič zbrala pred svetovnim drugoligaškim prvenstvom v Budimpešti. Pred SP, na katerem je cilj Slovenije vrnitev med elito, bodo izbranci selektorja Karija Savolainena opravili še tri prijateljske tekme, so danes sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

SP divizije I (skupina A) bo od 22. do 28. aprila potekalo v Budimpešti. Priprave na to tekmovanje pa se bodo za slovenske hokejiste začele 6. aprila, ko se bodo zbrali na pripravah. Podobno kot v minulih sezonah pa bodo posamezni igralci s skupinskimi pripravami začeli še pred uradnim reprezentančnim zborom, odvisno od tekmovanj in morebitnih drugih obveznosti v matičnih klubih.

Med pripravami bo reprezentanca Slovenije odigrala tudi tri pripravljalne tekme. V nedeljo, 8. aprila, se bo v Celju pomerila z izbrano vrsto Hrvaške, tri dni pozneje, 11. aprila, pa v domači bazi na Bledu z gostitelji svetovnega prvenstva Madžari. Zaključni test pred prihodom na SP bo v četrtek, 19. aprila, na Dunaju proti Avstriji.

Na svetovnem prvenstvu v madžarski prestolnici Savolainena in njegove igralce čakajo obračuni z Italijo, Kazahstanom, Madžarsko, Poljsko in Veliko Britanijo, prva tekma bo z Britanci 22. aprila ob 12.30, to bo obenem tudi uvodni obračun na SP.

Dvoboje SP v Budimpešti, si boste lahko ogledali na ŠPORT TV. 

Vir: STA

Foto: Sportida.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja