single
[4]
193164

Risi bivanje med elito zaključujejo proti Kazahstanu

Avtor: Urban Kolman
22. 5. 2023, 10.05

Slovenska hokejska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji danes igrala zadnjo, sedmo tekmo. Slovenci po nedeljskem porazu s Slovaki nimajo več možnosti za obstanek med elito, zadnji tekmec pa bo danes v Rigi ob 19.20 reprezentanca Kazahstana.

Slovenija bi za ohranitev upov za obstanek v tej konkurenci na nedeljski tekmi s Slovaki potrebovala vsaj točko oziroma neodločen izid po rednem delu. Tekmec v boju za obstanek Kazahstan ima že štiri točke, tako da Slovencem samo zmaga na današnjem medsebojnem obračunu ne bi pomagala.

A po minimalnem porazu s Slovaki z 0:1 so vse teoretične možnosti ostale neuresničene. Slovenija lahko na lestvici pride do največ treh točk, če bo danes zmagala, vendar ne more več napredovati na rešilno sedmo mesto.

Slovenija je sicer edina ekipa na SP, ki še nima niti točke. Pred dvobojem s Slovaki je izgubila tudi preostalih pet tekem, prvo s Švico visoko z 0:7, potem sta sledila poraza s favoriziranimi Kanadčani (2:5) in Čehi (2:6), povsem enakovredna pa je bila tako kot v nedeljo tudi v bojih z Norveško (0:1) in Latvijo (2:3), a je obakrat ostala praznih rok.

Predtekmovalni del SP se bo končal v torek, po štiri najboljše ekipe iz obeh predtekmovalnih skupin se bodo uvrstile v četrtfinale, zadnji iz obeh skupin pa bosta izpadli v nižji rang tekmovanja za leto 2024. Poleg Slovenija bo to bodisi Madžarska ali Avstrija, slovenski sosedi bosta o razpletu boja za sedmo mesto v Tampereju v neposrednem obračunu odločali danes.

Kazahstan – Slovenija ob 19.15 na Šport TV 1

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več