single
[3194]
167666

Riera se Kopra ne boji: ”Kakšen pritisk? Povsem nasprotno!”

Avtor: Kenny Jan
18. 8. 2022, 15.09

Nogometaši Olimpije v soboto odhajajo na gostovanje v Koper kot vodilni na lestvici in kot edina ekipa slovenskega državnega prvenstva, ki ni izgubila točke in ni prejela niti zadetka. Domači Koper je na drugi strani najbližji zasledovalec ''zeleno-belih''. ''Kanarčki'' zaostajajo tri točke, na zadnjih treh tekmah pa so zabeležili tri zmage.

Kljub dejstvu, da Olimpijo pričakuje bržčas najzahtevnejši letošnji nasprotnik, ljubljanski strateg pritiska ne čuti. ”Kakšen pritisk? Povsem nasprotno. Pritisk čutiš, ko izgubljaš. Ko zmaguješ, tega ni. Mi skušamo le igrati tako kot doslej, ohraniti vzdušje in miselnost kot ga imamo zdaj. Zmage kažejo, da delamo veliko stvari prav. Perfekcija pa ne obstaja. Nogomet je igra napak,” pravi Riera, ki – kljub zgolj nekaj tekmah v vlogi glavnega trenerja – deluje zelo izkušeno.

Ljubljanski strokovni štab obljublja, da je temeljito opravil domačo nalogo analize koprske igre: ”Kopru gre dobro, za njimi je tekma polna golov, zato so gotovo polni samozavesti. A tudi nam gre dobro. Kot vedno lahko obljubim le boj, smo pripravljeni, čaka nas dobra tekma, ki jo bomo skušali dobiti,” pravi Španec na klopi Olimpije.

Riera je zelo zadovoljen z igrami svojih varovancev. ”Predvsem z branilci sem bil na zadnji tekmi zadovoljen. Všeč mi je, ker dobro sprejemajo ideje. Če želiš tekmo kontrolirati in biti superioren, se vse skupaj začne zadaj. Vsi lahko igrajo, če bodo le tako delali kot zdaj. Rotacije bodo vedno odvisne tudi od značilnosti nasprotnika,” je dejal.

Olimpija bo proti Kopru lahko računala tudi na pomoč nove portugalske okrepitve. kot zadnji se je v slovensko prestolnico preselil napadalec Rui Pedro, ki bo na hrbru nosil številko 99. ”Da lahko pokažeš, kaj znaš, moraš biti fizično pripravljen. Rui Pedro je opravil le nekaj treningov z nami, zato je koprska tekma še prezgodaj zanj. Potrebuje še nekaj časa za adaptacijo, in da se povsem priključi ekipi. Ga poznam, vem, kaj lahko sicer doprinese in od njega veliko pričakujem,” pravi Riera.

Koper – Olimpija, v soboto, ob 20.15, samo na programu Š1!

Vir: NK Olimpija
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več