single
[2,3194]
166393

Riera pred obračunom z Mariborom: “Derbiji so nekaj posebnega”

Avtor: Urban Kolman
6. 8. 2022, 10.27

Navijače Olimpije je le teden pred začetkom sezone šokirala novica, da sta klub zapustila trener Robert Prosinečki in športni direktor Mladen Rudonja. Nekaj dni za tem so zmaji dobili novega trenerja. Prišel je bivši španski reprezentant Albert Riera. Kljub začetnemu nestrinjanju in jezi navijačev je Riera Olimpijo v ligi popeljal do treh zaporednih zmag na treh tekmah. Zmaji prav tako še vedno niso prejeli zadetka. Sedaj jih čaka prvi večni derbi sezone, a Španec trdi, da so zmaji pripravljeni.

Na tiskovni konferenci pred tekmo je dejal: “Gledam vse tekme vseh naših nasprotnikov. Ni pa potrebe, da preveč mislimo o nasprotniku, seveda pa vedno vse analiziramo. Skrbim le za svojo ekipo in kako bomo mi igrali. Smo pripravljeni.”

V nadaljevanju se je dotaknil nasprotnika: “Vemo, v kakšnem položaju je trenutno Maribor po treh zaporednih porazih. Lahko bodo zaradi tega bolj motivirani in se zavedali, da lahko s tekmo več dobijo, kot izgubijo, lahko pa je to odlično za vas, saj gotovo ne doživljajo najlepših trenutkov njihovega življenja.”

O kakovosti svoje zasedbe je dodal: “Nenehno se učimo. Vsak dan bolj se zavedam potenciala te ekipe. Pomembno je, da igralci uživajo in so vedoželjni. Povedal sem jim, da želim, da pridobijo čim več nogometnega znanja, da bodo lahko igrali na več načinov. Saj nogomet ni le napad ali obramba. Gre za iskanje ravnotežja. In da bi igralci znali igrati na več pozicijah. Pripravljam jih za njihovo prihodnost, kot ekipo, saj bo s tem, ko bodo individualno boljši, boljša tudi ekipa.” 

Za zaključek je poudaril pomen derbijev: “Derbiji in rivalstva so v športu nekaj posebnega. Ko ne bom več čutil napetosti in mravljincev pred takšno tekmo, ne bom več trener. A ne pozabimo, tudi derbiji prinašajo zgolj tri točke. Kot vse ostale tekme.”

Vir: NK Olimpija Ljubljana
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več