single
[2,3194]
170510

Riera: “Dobil sem najboljšo in za slovensko zgodovino najbolj pomembno ekipo!”

Avtor: Rene Vidmar
17. 9. 2022, 15.04

Albert Riera bo v soboto z Olimpijo gostoval v Prekmurju. Na Fazaneriji bodo "zmaji" z zmago želeli kar se da hitro pozabiti na poraz proti Celju izpred natanko sedmih dni. Derbi desetega kroga Prve lige Telemach si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV. Še pred tem pa si lahko preberete spodnji intervju, ki so ga pri ljubljanskem klubu izvedli s 40-letnim Špancem.

Riera je ponudbo za prevzem Olimpije primerjal kar z luksuznim avtomobilom. “Občutek je bil, kot da sem dobil Ferrarija. Dobil sem najboljšo in za slovensko zgodovino najbolj pomembno ekipo. S tem klubom in ekipo lahko mislim samo na zmage ter uspeh. To seveda ni enostavno in samoumevno. Olimpija Ljubljana je klub, ki mora biti vedno na vrhu, boriti se moramo za naslove.”

Španec se še kako zaveda, da jih dobri rezultati z uvoda sezone ne smejo zaslepiti. To je nenazadnje pokazal tudi poraz v prejšnjem krogu proti Celju. “Trenutno zelo uživam v tem, da ekipa zmaguje in napreduje. To ni razlog za počitek in ne smemo zaspati na lovorikah. Motiviran sem, da z ekipo vsi vseskozi napredujemo ter da se naučimo čim več novih stvari. Ekipo lahko še izboljšamo ter izpilimo svojo igro. To je sedaj moja največja spodbuda.”

Nekdanji nogometaš Liverpoola je z igralci vzpostavil izjemen odnos. Toda kot je sam dejal, jim ne želi biti kot oče ali policist. “Fantje me poznajo. Sem zelo iskren in vedno naravnost povem, kaj si mislim. Morajo me poznati in nič ne skrivam pred njimi. Spet bom uporabil primerjavo z otroki: ko tvojim otrokom ne gre najbolje, ni dobro, da jih kaznuješ v tistem trenutku. Takrat te najverjetneje ne bodo poslušali in te ne bodo imeli najraje. Ko pa so veseli in uspešni, je pravi čas za učenje in kritiko. Izboljšamo lahko še veliko stvari. Tudi ko smo zmagovali vse tekme, jih nisem samo koval v oblake, temveč sem jih tudi učil. Gledali in analizirali smo vse napake na tekmah, ki smo jih naredili. Zdaj, ko smo izgubili, je treba ubrati drug pristop. Treba je biti močan in moram stati ob njih. To je čas, ko me najbolj potrebujejo.”

Za konec se je ozrl še na prihodnost, tako klubsko kot osebno. “Trenutno se moramo osredotočiti na treninge in naslednjo tekmo proti Muri. Nima smisla, da se tolčemo po glavi in razmišljamo, kako bomo uvrščeni na koncu sezone. V NK Olimpiji sem zelo zadovoljen. Občutek imam, da sem se veliko naučil in da imam priložnost znanje predati igralcem. Vem, da zaupajo moji filozofiji in mojemu načinu dela. Dokler bom imel ta občutek, bom ostal tukaj. Prišel bo dan, ko ekipa ne bo več verjela vame ali ko ne bomo več zmagovali. Kot trener se moraš s tem sprijazniti. Ko bo očitno, da ekipa potrebuje spremembo, bom prvi, ki bo dal odpoved. Velikokrat me sprašujejo, kdaj bom odšel in v kateri klub. Pojma nimam. Seveda bi nekega dne rad postal trener v svoji domovini. Le kdo si ne želi biti v Španiji? Ampak kdaj? Mogoče naslednje leto, mogoče čez dve ali čez sedem let ali pa tudi nikoli. Srečen moraš biti, kjerkoli že si. Trenutno sem srečen. Zadovoljen sem tako osebno kot z NK Olimpijo. Razmišljati moramo o vsaki tekmi posebej in zmagovati.”

PLT: Mura – Olimpija, v soboto s studijskim delom ob 19.30 na Š1!

Foto: Sportida.com
Vir: NK Olimpija Ljubljana

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

2

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

3

Gajser s popolno dirko do zmage na VN Velike Britanije (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več