puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
06:45
Chievo - Atalanta, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
07:15
Nice - Marseille, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
07:15
Udinese - Napoli, Nogomet - Serie A
šport TV 3 logo

Prihajajoči meseci bodo na zaslonih Šport TV bogatejši za dve zanimivi vsebini. Predvajali bomo namreč tekme španske prve futsal lige, kjer že vrsto let navdušuje mojster tega športa Ricardinho, za še več nogometa pa smo poskrbeli z italijansko drugo ligo Serie B.

Na prvi slovenski športni televiziji z veseljem naznanjamo, da smo v prihajajočem letu prišli do pravic predvajanja dveh zanimivih vsebin. Prva je italijanska nogometna druga liga Serie B, kjer si kruh služi cel kup slovenskih nogometašev, druga pa je španska futsal liga.

Lega nacional futbol sala, nosi ime špansko tekmovanje v futsalu, ki je bilo ustanovljeno leta 1989. Najuspešnejše moštvo po številu naslovov je Inter Movistar, ekipa, ki domuje blizu prestolnice. V njej nastopa najboljši igralec zadnjih let, Ricardinho, liga pa postreže še z nekaterimi zvenečimi ekipami. Pravi magnet je denimo Barcelona, med boljše pa štejemo še El Pozo Murcio. To so tudi tri ekipe, ki so letos najvišje na razpredelnici.

Pred evropskim prvenstvom, ki bo potekalo v Sloveniji konec januarja in začetek februarja, si boste lahko ogledali dve tekmi španske lige, in sicer v soboto 13. 1. srečanje Murcia – Cartagena, v torek 16. 1. pa še Inter Movistar – Navarra.

Italijanska Serie B je drugoligaško nogometno tekmovanje v Italiji. Kar devet Slovencev trenutno nastopa za klube, ki se potegujejo za preboj v Serie A. To so Aljaž Struna (Palermo), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Zajc (Empoli), Jure Balkovec (Bari), Siniša Andjelković in Leo Štulac ter Jan Mlakar (Venezia) poleg Erika Glihe (Avellino) in Eneja Jeleniča (Carpi).

V soboto 20. 1. si boste lahko ogledali tri tekme Serie B. Cremonese – Parma, Spezia – Palermo in Cesena – Bari.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja