single
[2,2427]
133449

Reprezentanca znova v Mariboru, po novem v kvalifikacijah tudi VAR

Avtor: Marko Premrl
28. 7. 2021, 13.27

Slovenska nogometna reprezentanca bo oktobra prvič po letu 2015 spet igrala v Mariboru. V Ljudskem vrtu bo v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 gostila Rusijo, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS). Jeseni pa bo tudi v tem tekmovanju na voljo tehnologija VAR.

Slovenska vrsta je v Ljudskem vrtu nazadnje igrala 17. novembra 2015, ko je v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo igrala 1:1 z Ukrajino. Lepše spomine ima na Rusijo, saj jo je prav v Mariboru 18. novembra 2009 premagala in se uvrstila na svetovno prvenstvo 2010.

Izbrance Matjaža Keka sicer že septembra čaka nadaljevanje kvalifikacij za SP 2022. Najprej bodo v Stožicah, kakor trenutno kaže, tudi z gledalci, gostili Slovaško, tri dni pozneje pa še Malto. V šestem krogu kvalifikacij pa bo sledilo še gostovanje v Splitu pri Hrvaški, ki jo je Slovenija v prvem krogu v Ljubljani premagala z zadetkom Sandija Lovrića.

Kot so še sporočili z NZS, reprezentance v sklopu kvalifikacij za SP 2022 septembra čaka novost. Pred dnevi sta namreč Evropska nogometna zveza (Uefa) in Mednarodna nogometna zveza (Fifa) v dopisu članicam prižgali luč za uporabo videotehnologije tudi v kvalifikacijah za SP. Tako bo Slovenija drugo in tretjo domačo zmago lovila pod budnim očesom tehnologije VAR.

“Po zamiku uvedbe tehnologije VAR zaradi pandemije covida-19 so rezultati zadnjih analiz Uefe, ob soglasju Fife, pritrdili, da je uvedba videotehnologije izvedljiva, tehnologija pa bo v uporabi od septembra 2021,” so zapisali pri obeh krovnih organizacijah.

Kvalifikacijske tekme Slovenije za nastop na SP 2022 si boste lahko ogledali na ŠTV!

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več