single
[3]
127158

Reprezentanca 3×3 v Debrecen po zadnjo možnost za olimpijske igre

Avtor: Blaž Magdič
1. 6. 2021, 19.56

Moški reprezentanci Slovenije v košarki 3x3 si pred dnevi na turnirju v Gradcu ni uspelo priigrati vozovnice za letošnje olimpijske igre v Tokiu. Nova in hkrati zadnja priložnost Slovence čaka konec tega tedna na turnirju v Debrecenu. Izmed šestih sodelujočih ekip bodo v Tokio odpotovali le zmagovalci turnirja.

V moški konkurenci bodo zadnjo olimpijsko vozovnico lovile reprezentance Slovenije, Mongolije, Madžarske, Ukrajine, Belgije in Romunije.

Upoštevaje trenutno Fibino jakostno lestvico ima največ točk prav Slovenija, ki je tudi prva nosilka turnirja. Reprezentance so razdeljene v dve skupini. Slovenija je v skupini z Belgijo in Ukrajino.

Prvouvrščeni ekipi si bosta po skupinskem delu neposredno priigrali nastop v polfinalu, drugo- in tretjeuvrščeno ekipo pa čaka dodatna tekma za uvrstitev v polfinale. V Tokio bodo odpotovali le zmagovalci turnirja.

Na olimpijski turnir so se že uvrstile Srbija, Rusija, Kitajska in Japonska, ki so bile na turnir uvrščene neposredno, ter Poljska, Nizozemska in Latvija, ki so si nastop na igrah priigrale v nedeljo na turnirju v Gradcu.

“Konec tedna nas čaka še ena možnost za nastop v Tokiu. Pregledali smo vse naše tekme iz Gradca in naša naloga je, da skozi treninge popravimo določene detajle. Turnir bo, tako kot tisti v Gradcu, izjemno močan in, kot je v košarki 3×3 že v navadi, nepredvidljiv. V Debrecenu se bomo maksimalno potrdili in naredili vse, da se dokopljemo do zadnje vozovnice za Tokio,” je sporočil Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance v košarki 3×3.

Turnir v Debrecenu bo potekal od 4. do 6. junija. Slovenija se bo v petek najprej pomerila z reprezentancama Ukrajine in Belgije. V nedeljo pa bodo na sporedu izločilni boji.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več