šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Lazio - Roma Serie A
šport TV 2 logo
20:55 V ŽIVO
Montpellier - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
21:00
Polfinale: Real Madrid - Athletic Bilbao Španski superpokal

Reli v Monzi brez gledalcev

Avtor: Marko Premrl
25. 11. 2020, 15.16

Zadnja postaja svetovnega prvenstva v reliju v Monzi v začetku decembra bo potekala brez navijačev, so sporočili prireditelji dirke. Ljubitelji relija letos zaradi zdravstvenih razmer ne bodo mogli priti na dirkališče v Monzi, prav tako jim ne bodo omogočili ogleda hitrostnih preizkušenj izven dirkališča.

Kot so zapisali na spletni strani relija Monza, ki letos po odločitvi krovne zveze Fia šteje tudi kot preizkušnja za SP in bo tudi zadnja dirka sezone na najvišji ravni, bodo ljubiteljem dirkanja doživetje relija skušali omogočiti s številnimi prenosi.

Nacionalna televizija RAI in drugi ponudniki bodo tako neposredno ali v posnetkih prenašali večino hitrostnih preizkušenj.

Vsem, ki niso neposredno povezani z relijem kot udeleženci ali izvajalci, pa ne bodo mogli omogočiti dostopa do Monze, so sporočili.

Odločitev o izvedbi dirke brez gledalcev so sprejeli v italijanskem avtomobilističnem klubu v sodelovanju s krovno zvezo Fia in zdravstvenimi oblastmi, namen pa je čim bolj zmanjšati možnosti okužb z novim koronavirusom.

Prireditelji so opozorili, da tokrat za javnost ne bodo odprte niti hitrostne preizkušnje na navadnih cestah oziroma da niso predvidena posebna območja ob njih, s katerih bi bilo mogoče spremljati dogajanje.

Po odpovedi relija v Belgiji bo ta v Monzi med 3. in 6. decembrom zadnji v sezoni 2020.

V seštevku SP je v najboljšem položaju Valižan Elfyn Evans (Toyota) s 111 točkami, drugi je njegov moštveni sotekmovalec Francoz Sebastien Ogier s 97, tretji pa Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) s 87. Teoretično pa ima s 83 možnosti za ubranitev naslova tudi še četrti Estonec Ott Tänak (Hyundai).

Reli v Monzi si boste lahko ogledali tudi v neposrednih prenosih na ŠTV. Začenjamo v četrtek, 3. decembra s 1. HP ob 14.00 na Š1, v živo pa si boste lahko ogledali še po dve hitrostni preizkušnji v petek, soboto in nedeljo.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

2

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

3

Japonec Ryota uprizoril najpočasnejšo 11-metrovko vseh časov (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več