single
[9]
160919

Regionalno evropsko prvenstvo v formuli: Bodoči zvezdniki F1 tokrat v Franciji

Avtor: Rene Vidmar
4. 6. 2022, 09.42

Sezona regionalnega evropskega prvenstva v formuli se ta konec tedna nadaljuje v francoskem Castelletu. Po razburljivi dirki na ozkih ulicah Monaka je v prvenstvu še vse odprto, saj je do konca sezone še sedem postaj. Napeti dirki si boste v soboto in nedeljo lahko ogledali samo na Šport TV.

V Francijo z najboljšo popotnico prihaja dirkač Prema Racing Dino Beganović. 18-letni Šved bosanskih korenin si je minulo nedeljo v Monte Carlu zagotovil zmago in tako v skupnem seštevku pred prvim zasledovalcem ohranil 55 točk prednosti.

Voznik ekipe R-ace GP Hadrien David je po prvem in drugem mestu dirko v Monaku končal zgolj za Beganovićem. V skupnem seštevku ima Francoz skupno 74 točk. Mesto nižje se s 67 točkami nahaja Italijan Gabriele Minì, ki vozi za ART Grand Prix. 17-letnik je v kneževini zasedel tretje mesto.

Regionalno prvenstvo formule je sicer nov ambiciozen projekt, ki je luč sveta ugledal leta 2021. Tekmovanje predstavlja četrto stopničko na poti do Formule 1. Gre za nekakšno vmesna stopnjo med Formulo 4 in Formulo 3. Glavna ideja novega razreda je bila omogočiti vstopno točko in združiti mlade talente, ki prihajajo iz nacionalnih kategorij Formule 4 po vsem svetu.

Regionalno evropsko prvenstvo v formuli: Le Castellet, prva dirka v soboto od 15:05 na Š2, druga dirka v nedeljo od 14:20 na Š3!

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več