single
[9]
162051

Regionalno evropsko prvenstvo v formuli: Bodoči zvezdniki F1 tokrat na Nizozemskem

Avtor: Rene Vidmar
18. 6. 2022, 11.21

Sezona regionalnega evropskega prvenstva v formuli se ta konec tedna nadaljuje na Nizozemskem. Peto postajo sezone bo gostilo priljubljeno obmorsko letovišče Zandvoort. Napeti dirki si boste v soboto in nedeljo lahko ogledali samo na Šport TV.

V prvenstvu še vedno vodi dirkač Prema Racinga Dino Beganović. 18-letni Šved bosanskih korenin bo skušal obraniti prednost 45 točk, ki si jo je nabral pred Gabrielejem Minijem, ki vozi za VN ART. Še osem točk več zaostanka ima dirkač R-ace GP-ja Hadrien David.

V soboto in nedeljo tako lahko pričakujemo oster dvoboj vodilne trojice v prvenstvu. Beganović bo z novo dobro predstavo skušal pozabiti diskvalifikacijo iz druge vožnje v francoskem Le Castelletu. Nizozemska postaja bo odločilnega pomena tudi za Minija, ki je po zmagi v deželi ‘zaljubljencev, odlične hrane in vrhunskih vin’’ uspel zmanjšati zaostanek za za 18-letnim Švedom. Nevaren bo tudi domači adut. Kas Haverkort je trenutno četrti v prvenstvu in še vedno čaka na premierno zmago v novoustanovljeni seriji.

Regionalno prvenstvo formule je sicer luč sveta ugledalo leta 2021. Tekmovanje predstavlja četrto stopničko na poti do Formule 1. Gre za nekakšno vmesna stopnjo med Formulo 4 in Formulo 3. Glavna ideja novega razreda je bila omogočiti vstopno točko in združiti mlade talente, ki prihajajo iz nacionalnih kategorij Formule 4 po vsem svetu.

Regionalno evropsko prvenstvo v formuli: Zandvoort, prva dirka v soboto od 12:30 na Š2, druga dirka v nedeljo od 15:20 na Š3!

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več