puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
09:00
Ligue 1: Metz - PSG, Nogomet - Najboljše tekme sezone
šport TV 1 logo
09:30
Prva liga Telekom Slovenije: Krško - Olimpija, Nogomet - Najboljše tekme sezone
šport TV 2 logo
09:05
FIBA Liga prvakov: Estudiantes - Olimpija, Košarka - Najboljše tekme sezone
šport TV 3 logo

Sodišče v Kaliforniji je nekdanjega zvezdnika severnoameriške košarkarske lige NBA Dennisa Rodmana obsodilo na tri leta pogojne zaporne kazni, obvezni devetmesečni izobraževalni program o alkoholni odvisnosti ter plačilo 390 dolarjev globe, potem ko je priznal, da je januarja vozil pod vplivom alkohola.

Če ne bo v naslednjih treh letih zagrešil podobnega dejanja in bo ostal trezen, se bo 56-letni nekdanji zvezdnik izognil 90-dnevni zaporni kazni, ki bo tako še vedno ostala v veljavi, poročajo ameriški mediji.

To je le zadnja v vrsti težav Rodmana z zakonom, ki je svetovno medijsko prepoznavnost pridobil tako s košarkarskimi dosežki kot tudi z burnim in razvpitim zasebnim življenjem, ki so ga spremljali incidenti, povezani z odvisnostjo.

Rodmana je januarja v kraju Newport Beach v južni Kaliforniji ustavila policijska kontrola in ga po spodletelem preizkusu treznosti aretirala zaradi vožnje pod vplivom alkohola, pri pregledu je imel raven alkohola v krvi trikrat nad dovoljeno mejo.

Po izpustitvi iz pripora se je Rodman po navedbah njegovega odvetnika Paula Meyerja nemudoma vključil v program odvajanja od alkohola.

Lani februarja je bil Rodman že obsojen na triletno pogojno kazen ter 30 ur družbeno koristnega dela zaradi povzročitve prometne nesreče junija 2016 v Santi Ani, ko je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je pobegnil s kraja nesreče. Pred tem je bil že dvakrat aretiran zaradi vožnje v vinjenem stanju, in sicer v letih 1999 in 2003.

Rodman je v 14 sezonah v ligi NBA igral za klube, kot so Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers in Dallas Mavericks. Osvojil je pet šampionskih prstanov. Naslove je osvojil z Detroitom (1989, 1990) ter ob boku Michaela Jordana z biki (1996, 1997, 1998), tekmovalno se je upokojil leta 2000. Leta 2011 je bil sprejet v košarkarsko dvorano slavnih.

Po koncu kariere je postal promotor stavniških spletnih strani ter vodke, podpiral je kandidaturo Donalda Trumpa za predsedniški stolček ZDA in nastopil v njegovi oddaji Vajenec.

Trikrat je obiskal tudi Severno Korejo, se seznanil z voditeljem Kim Jong-unom, s katerim sta se spoprijateljila, ter pripeljal skupino nekdanjih košarkarjev NBA, ki je na rojstni dan Kima odigrala ekshibicijsko tekmo s severnokorejsko košarkarsko reprezentanco. Nazadnje je v javnosti napovedal, da bi rad skupaj s Trumpom obiskal Severno Korejo in se srečal s Kimom, če ga bo kdo povabil.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja