pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lecce - Parma Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Genoa - Hellas Verona Serie A
šport TV 3 logo
01:45
Vrhunci 38. kola Serie A

Razvojna ekipa Jumbo – Visme na pripravah v Sloveniji

Avtor: Marko Premrl
12. 7. 2020, 16.37

Razvojna ekipa kolesarskega moštva Jumbo - Visma, katere del je v svetovni seriji tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič, bo v naslednjih dveh tednih priprave mladih na nadaljevanje sezone opravila v Sloveniji, so Nizozemci sporočili na uradni spletni strani.

“Takšen pripravljalni tabor je pomemben, saj dolgo nismo bili skupaj. Prav tako nismo dirkali, zato je pomembno, da se ustrezno pripravimo za nadaljevanje sezone,” je dejal vodja razvojnega oddelka moštva Robbert de Groot.

Mladi kolesarji se bodo tako pripravljali na slovenskih cestah, ki po njegovem nudijo vse pogoje za ustrezno pripravo na nadaljevanje sezone, poudarja de Groot. “Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening. Tukaj želimo opraviti veliko višinskih metrov, zaradi česar je področje okoli Rogle idealno za našo ekipo,” je dodal vodja mlajšega oddelka.

Razvojno moštvo je doslej v letošnji sezoni zabeležilo štiri zmage in v tem ritmu želijo Nizozemci tudi nadaljevati. “Po prvem delu priprav na Rogli bomo dirkali na VN Kranja, kjer se bo predstavilo pet kolesarjev, avgusta pa se odpravljamo na dirko po Češki s kombinirano ekipo,” je poudaril de Groot.

Glavni del moštva, ki tekmuje v svetovni seriji, se skupaj z Rogličem ta čas na sezono pripravlja v Franciji v okolici Tignesa, in bo v nadaljevanju sezone na najvišji ravni sprva nastopil na dirki po Burgosu konec julija. Od 1. avgusta pa bodo že na sporedu prve dirke svetovne serije.

Glavni cilj moštva je nastop na dirki po Franciji, ki se bo letos zaradi novega koronavirusa, ki je za skoraj pet mesecev prekinil sezono, začela 29. avgusta. Na startu bosta tudi slovenska zvezdnika, Primož Roglič in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki bosta med glavnimi favoriti za skupno zmago.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Rebić se je veselil, še preden je Ibra zabil...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več