šport TV 1 logo
16:45
Lazio - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
16:45
VN Mantove, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
17:15
Bordeaux - Nice Ligue 1

Razočarani Gajser: Ne predajam se, borba za vsako točko!

Avtor: Blaž Magdič
17. 8. 2020, 12.36

Sanjsko. Tako bi lahko opisali prvo vožnjo nedeljske dirke svetovnega prvenstva v motokrosu, ko je govora o razredu MXGP in slovenskem zvezdniku Timu Gajserju. Aktualni svetovni prvak je v tretji latvijski dirki za uvod pokazal strašansko moč in fizično pripravljenost, konkurenco je ugnal za dobrih deset sekund. Drugo vožnjo pa mu je povsem pokvaril motor, ki ga je pustil na cedilu.

Kar nekaj časa je tudi v drugo kazalo, da bo dirkač s številko 243 na hrbtu v borbi za sam vrh. Slovenski navijači so stiskali pesti in upali na prvo letošnjo skupno zmago na dirki, a ni šlo. Višja sila in popolnoma “ustavljen” motor, ki ga Tim ni uspel več prižgati. Razumljivo je bilo njegovo razočaranje po sicer odlični vožnji zelo veliko.

“Po tako dobri prvi vožnji, ko sem vodil od štarta do cilja in se na motorju počutil odlično, sem z drugo zelo razočaran. Bil sem na dobri poti, da bi prvič letos skupno zmagal na dirki, a zgodilo se je nepričakovano. Čimprej moram odmisliti to vožnjo in se koncentirati na prihajajoče MXGP izzive. Vem, da se moja ekipa ekstremno trudi, zato se bom tudi jaz. Še naprej bom poskušal napredovati, položaj je še vedno dober, saj sem drugi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, do konca sezone pa je še kar nekaj dirkanja. Definitivno se bom za vsako točko boril do konca,” je navijačem prek spletne strani HRC Honde sporočil Gajser.

Pred najboljšimi motokrosisti sveta je nekaj dni premora, po treh latvijskih dirkah se selijo v Turčijo. Dirka v Afyonu bo na sporedu v nedeljo, 6. septembra. Prenos ekskluzivno na Šport TV!

 

Foto: MXGP

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več