single
[2,3194]
203562

Razdrh o razpletu večnega derbija: “Olimpija je pokazala, da je trenutno razlika med kluboma velika” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
18. 9. 2023, 08.22

V nogometnem delu studia 3,4, Šport! smo se osredotočili na razplet prvega večnega derbija sezone. V soboto zvečer je v Stožicah Olimpija z 2:1 premagala Maribor in se veselila nove zmage proti svojim največjim rivalom. Zmaji so bolje začeli tekmo, dominirali v prvem polčasu in tudi povedli, ko je gol dosegel Rui Pedro. V drugem so prišli do povišanja prednosti preko Marcela Ratnika. Vijolični so v zadnji tretjini tekme prikazali boljšo predstavo in dosegli tolažilni zadetek. Strelec je bil Marin Laušić.

Gost v studiu je bil nekdanji trener Olimpije Andrej Razdrh, ki se je strinjal, da so zmaji pred srečanjem imeli vlogo manjšega favorita: “Po vseh kazalcih, ja. Vseeno sem mislil, da je ta tekma dobra za Maribor po teh negativnih rezultatih, ne glede na na število točk, saj niso v tako velikem zaostanku. Ampak ko sem videl prvo enajsterico, nisem bil presenečen nad prvim polčasom, ki so ga prikazali. Če bi petkrat ponovili prvi polčas, bi se petkrat končal negativno za Maribor.”

“Brez nevarnosti, brez igre naprej. Ne vem, ali je bil to taktični namen v strokovnem štabu Maribora, da z agresivnostjo v srednjem bloku presenetijo Olimpijo, predvsem na levi strani z Guerricom kot krilnim napadalcem. Spominjalo me je na derbi, ki ga je Olimpija dobila z 1:0 in Maribor ni sprožil strela na vrata. V prvem polčasu bi Olimpija lahko vodila za veliko več, ne glede na končni rezultat, kjer je bila razlika minimalna. Olimpija bi srečanje morala dobiti z večjo razliko in pokazala je, da je trenutno razlika med kluboma kar velika,” je dodal.

Razdrh je poleg tega pohvalil Olimpijin odgovor na srednji blok vijoličnih, saj so zmaji igrali dolge žoge na stran mariborske obrambe. Razložil je tudi, kaj je bil cilj neuspešne taktike Štajercev in zakaj ta ni bila uspešna.

VIDEO: Razdrh o razpletu večnega derbija 

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več