single
[2,3194]
203573

Razdrh: “Mariboru primanjkuje kakovostna širina kadra” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
18. 9. 2023, 10.25

Na prvem večnem derbiju sezone se je nadaljevala slaba forma Maribora. Vijolični so tekmo v Stožicah izgubili z 1:2 in tako še na četrti zaporedni tekmi v Prvi ligi Telemach ostali brez zmage. Pred tem so remizirali z Rogaško in Domžalami ter izgubili proti Celju. V nedeljski oddaji 3,4, Šport! smo z nekdanjim trenerjem Domžal in strokovnim sodelavcem Andrejem Razdrhom zato analizirali, kaj se dogaja z Mariborom.

Štajerce naslednji konec tedna čaka nova zahtevna naloga, ko v Ljudski vrt prihaja Koper. Razdrh je poudaril, da Maribor proti Kopru preprosto mora zmagati. V uvodu pogovora o Štajercih je dejal: “Maribor je v Sloveniji institucija. Na vsaki tekmi je tako kot pri Olimpiji potrebno zmagati. Ko se izgubi, ali ko je več tekem zaporedoma neuspešnih, se takoj prižgejo alarmi, začnejo se debate o menjavi trenerja. Najbolje vedo znotraj samega kluba, kaj iščejo in kaj imajo.”

“Po moje imajo zelo kakovostno zasedbo. Je pa res, da je veliko teh najboljših igralcev na meji. Ali so poškodovani ali imajo zelo malo minut. Velik razkorak je po kakovosti med temi boljšimi in ostalimi. Maribor kar se tiče širine kadra nima tako kakovostne zasedbe, kot jo imata Celje in Olimpija. To je tisto, kar njih tepe. Poleg tega še pritisk navijačev. Zahteve oziroma letvice rezultatov so na najvišjem nivoju. Marsikdo se tukaj ne znajde in zato, ko pride kriza, se težje pobirajo.”

V nadaljevanju je nekaj besed namenil tudi pomenu širokega kadra in igralcem, ki niso nujno v prvih načrtih trenerja, a igrajo pomembno vlogo, ko prihaja do poškodb.

VIDEO: Razdrh o Mariboru

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več