šport TV 1 logo
14:55 V ŽIVO
Torino - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
14:15
Vancouver - Buffalo NHL
šport TV 3 logo
14:55 V ŽIVO
Sassuolo - Cagliari Serie A

Ratejevo peti dan prvenstva čaka finale, Mihalinčeva v polfinalu na 200 m

Avtor: Blaž Magdič
1. 10. 2019, 09.07

Peti dan 17. svetovnega prvenstva v atletiki v Dohi bo postregel s tremi slovenskimi nastopi. Ob 20.20 po slovenskem času bo v finalu meta kopja nastopila Martina Ratej, ki je dosegla četrti izid kvalifikacij, ob 20.35 bo začetek polfinala na 200 m z Majo Mihalinec, Luka Janežič pa bo ob 15.35 začel v prvem krogu predtekov na 400 m.

Za razliko od prejšnjih sezon Ratejeva tokrat pred SP ni bila niti v širšem krogu favoritinj za visoka mesta. V Dohi je dosegla tudi slovenski rekord, ki pa ima že zelo dolgo brado. Do 67,16 m je vrgla 14. maja leta 2010.

“Želim si najdaljšega meta v sezoni. V kvalifikacijah mi je posebej drugi met uspel, malo lahko še povečam eksplozivnost. Sem zelo motivirana, nimam česa izgubiti, od mene nihče ničesar ne pričakuje,” je napovedala Ratejeva.

Mihalinčeva je v ponedeljek v prvem krogu z osebnim rekordom 22,78 sekunde izpolnila olimpijsko normo za igre v Tokiu ter le za šest stotink zaostala za slovenskim rekordom (22,72) slovite jamajške atletinje Merlene Ottey, ki je tekmovala tudi za Slovenijo.

Janežič pa je na SP odpotoval že z dopusta v Italiji, ker ni vedel, ali bo sploh dobil povabilo za nastop, saj mu mednarodne norme letos ni uspelo doseči. Tekel bo v drugi skupini, v kateri ima peti letošnji čas, le prva tri mesta ter še šest najboljših preostalih dosežkov pa vodi v polfinale.

Atletske boje si boste lahko ogledali na Šport TV. Prvi del bo na sporedu ob 15.25 na Š1, drugi ob 19.00 na Š2.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

Slovenija gre naprej … po isti poti...Več

3

Brazilci z legendarnim darilom razveselili Gajserja...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Uslužbenec Dallasa razkril svetovne razsežnosti “LukaManie”...Več

2

VIDEO: Coutinho vzel zalet s poskokom in očistil pajčevino...Več

3

Kosilnica Godin razjezil navijače Argentine in Juventusa...Več