šport TV 1 logo
18:00 DANES
Slovenija - Hrvaška Prijateljska tekma, ženske
šport TV 2 logo
17:55 V ŽIVO
Osmina finala: Sporting - Veszprem, prva tekma EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
17:55 V ŽIVO
Libija - Južna Afrika Kvalifikacije za afriški pokal narodov

Ranieri: Sistem igre v nogometu sploh ni ključnega pomena

Avtor: Blaž Magdič

Pred nogometaši Rome je v soboto popoldne zahtevno gostovanje v Ferrari pri Spalu Jasmina Kurtića. V kolikor bo strateg gostujoče zasedbe Claudio Ranieri drugič zapored ponudil priložnost velikemu upu Žanu Celarju, bi lahko na Šport TV 1 od 17.55 dalje celo spremljali slovenski obračun

Izkušeni italijanski strokovnjak, ki je pred tremi leti z Leicester Cityjem pokoril konkurenco v Angliji in poskrbel za enega največjih čudežev v svetu nogometa, se je že dodobra ustalil na klopi Rimljanov. V prejšnjem krogu je na Olimpicu proti Empoliju vpisal prvo domačo zmago (2:1), pozitivni niz pa želi nadaljevati tudi na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom.

“S fanti smo skupaj zelo malo časa, zato je povsem logično, da se še nismo povsem privadili. Kar pa ne pomeni, da nisem zadovoljen, nasprotno. Vidim ogromno želje in koncentracije, ko je govora o stvareh, ki jih zahtevam,” je za klubsko spletno stran uvodoma dejal 67-letnik.

V nadaljevanju so ga pri klubski službi za odnose z javnostmi povprašali tudi o privajanju na nove sistemske spremembe v igri, Ranieri pa je ponudil zelo zanimiv odgovor: “Sploh ne gre za sistem igre. Najbolj pomembno je, da se vsak posameznik počuti dobro na poziciji, ki jo igra. Sistem sploh ni tako zelo pomemben, kar šteje precej več je pravi pristop in uravnotežena igra.”

SPAL – Roma, 17.55 na Š1!

 

Foto: AS Roma

 

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več