pismo ikona
šport TV 1 logo
06:45
Hellas Verona - Torino Serie A
šport TV 2 logo
06:45
Lyon - Rennes Ligue 1
šport TV 3 logo
06:45
Toronto - Edmonton NHL

Ranieri: Sistem igre v nogometu sploh ni ključnega pomena

Avtor: Blaž Magdič
16. 3. 2019, 08.36

Pred nogometaši Rome je v soboto popoldne zahtevno gostovanje v Ferrari pri Spalu Jasmina Kurtića. V kolikor bo strateg gostujoče zasedbe Claudio Ranieri drugič zapored ponudil priložnost velikemu upu Žanu Celarju, bi lahko na Šport TV 1 od 17.55 dalje celo spremljali slovenski obračun

Izkušeni italijanski strokovnjak, ki je pred tremi leti z Leicester Cityjem pokoril konkurenco v Angliji in poskrbel za enega največjih čudežev v svetu nogometa, se je že dodobra ustalil na klopi Rimljanov. V prejšnjem krogu je na Olimpicu proti Empoliju vpisal prvo domačo zmago (2:1), pozitivni niz pa želi nadaljevati tudi na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom.

“S fanti smo skupaj zelo malo časa, zato je povsem logično, da se še nismo povsem privadili. Kar pa ne pomeni, da nisem zadovoljen, nasprotno. Vidim ogromno želje in koncentracije, ko je govora o stvareh, ki jih zahtevam,” je za klubsko spletno stran uvodoma dejal 67-letnik.

V nadaljevanju so ga pri klubski službi za odnose z javnostmi povprašali tudi o privajanju na nove sistemske spremembe v igri, Ranieri pa je ponudil zelo zanimiv odgovor: “Sploh ne gre za sistem igre. Najbolj pomembno je, da se vsak posameznik počuti dobro na poziciji, ki jo igra. Sistem sploh ni tako zelo pomemben, kar šteje precej več je pravi pristop in uravnotežena igra.”

SPAL – Roma, 17.55 na Š1!

 

Foto: AS Roma

 

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več