single
[4]
176542

Rajsar po končanem celinskem pokalu: Lahko se vrnemo z dvignjenimi glavami

Avtor: Klemen Verlič
21. 11. 2022, 08.55

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so polfinalni turnir celinskega pokala v Cardiffu zaključili z eno zmago in dvema porazoma. Na odločilni tekmi za napredovanje v veliki finale jih je v nedeljo s 4:1 premagal francoski Angers.

Častni zadetek za Železarje je proti francoskim podprvakom dosegel Patrik Rajsar. Gorenjcu se s soigralci Angerju vseeno ni uspelo maščevati za lanski poraz v tekmovanju, hkrati pa Jeseničanom ni uspelo preskočiti še zadnje ovire pred sploh prvih finalom celinskega pokala za slovenski hokej.

“Prvo polovico tekme so bili nasprotniki precej boljši. To moramo priznati. Mislim pa, da jim je pozneje zmanjkalo nekaj energije. Nas je dani zadetek ponesel in začutili smo, da se z njimi da igrati. Videli smo, da pridemo tudi sami do priložnosti, če delamo prave stvari. V zadnji tretjini smo to želeli dokazati in obrniti rezultat, a so nas na koncu pokopale izključitve, saj nismo več mogli držati ritma,” je o obračunu z Angerjem dejal Patrik Rajsar.

Kljub temu so varovanci Gabra Glaviča Wales zapustili ponosni na svoje predstave. Predvsem na zmago nad latvijskim prvakom Zemgalejem, saj so že s tem prekosili pričakovanja mnogih, ki so jim napovedali zadnje mesto v skupini.

“Rekel bi, da je bila to za nas pozitivna izkušnja. Lahko odidemo z dvignjenimi glavami. Šele drugič v zgodovini kluba smo v celinskem pokalu prišli tako daleč. Nimamo si česa očitati. Prišli smo se dokazovati in dokazali smo, da lahko igramo proti vsakemu. Škoda le, da se ni malce bolje izšlo,” pa je o izkušnji igranja na tako visokem nivoju dejal Rajsar, ki ga z jeseniškim moštvom naslednja tekma alpske lige čaka že v četrtek. V Podmežaklo prihajajo Unterland Cavaliers.

Jesenice – Unterland Cavaliers ob 18.50 na Š1!

Foto: Sportida.com

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več