single
[2,3194]
178382

Radomlje tik pred koncem jesenskega dela prekinile sodelovanje z Bašićem

Avtor: Urban Kolman
9. 12. 2022, 12.12

Radomlje so se tekmo pred koncem jesenskega dela odločile za trenersko menjavo. Sporazumno so prekinili pogodbo s trenerjem Nerminom Bašićem. Mlinarji so brez zmage že vse od julija. Zadnjo zmago so dosegli ob koncu julija proti Gorici. Od takrat so zabeležili 6 remijev in 10 porazov. V zadnjem krogu jih je s 7:0 premagal Maribor.

Predsednik NK Radomlje Matjaž Marinšek je o odločitvi dejal: ”V nogometu pridejo trenutki, ko je treba sprejeti težke odločitve. Vodstvo kluba in prvi trener članskega moštva Nermin Basić sta sklenila sporazumno prekinitev pogodbe. Skupaj smo ocenili, da je v tem trenutku to najboljša odločitev za klub. Zadnjo tekmo proti Celju bo odvodil strokovni štab članske ekipa na čelu z Amirjem Botonjićem in Rokom Hanžićem.

“NK Radomlje se Nerminu Bašiću zahvaljuje za njegov doprinos klubu. Bašić je najbolj zaslužen za to, da je ekipa v lanski sezoni ostala v prvi ligi, saj je nivo delovanja našega kluba dvignil na višjo raven. Nerminu bodo vrata v Radomlje vedno odprta in verjamem, da se bomo v bodoče se srečali, hkrati pa smo v klubu prepričani, da je to najboljša odločitev za nas,” je nadaljeval.

Ob slovesu je spregovoril tudi Nermin Bašić: ”Želel bi se zahvaliti vsem v klubu, predsedniku, Mlinarjem, simpatizerjem kluba in igralcem. Vesel sem, da sem sodeloval pri pisanju zgodovine kluba. V Radomlje sem se lansko leto vrnil z namenom, da dokončan svoje delo in skupaj smo uspeli spisati eno najlepših obdobij tega kluba. Na žalost se poti na neki točki razidejo. Zelo sem vesel, da sem bil tu in brez zadržkov lahko rečem, da so bile Radomlje moj drugi dom.”

Zaključil je: “V tem klubu se mi je pripetilo veliko lepih stvari in na to obdobje bom ohranil zelo lepe spomine. Za vedno ostajam navijač NK Radomlje. Še enkrat hvala vsem in ostajam prepričan, da si lahko ta ekipa izbori obstanek v ligi.”

Nermin Bašić je z vodenjem članske ekipe prvič pričel leta 2017, ko je moštvo nastopalo v Drugi ligi. Takrat je ekipo vodil vse do januarja 2019. Klubu se je drugič pridružil na začetku lanske sezone, ko je sprva opravljal funkcijo ”team menedžerja”. Januarja letos je prevzel vodenje članske ekipe in prvič v zgodovini kluba z moštvom ostal med prvoligaško konkurenco. Skupno je NK Radomlje v Prvi ligi vodil na 35 tekmah in vknjižil devet zmag, trinajst remijev in trinajst porazov.

Vir: NK Radmolje
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Pred kratkim premagal tumor, kmalu za tem dosegel prvenec...Več

2

Za lažje odštevanje do VN Argentine: MXGP se je spomnil na velik dosežek Gajserja (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Grd padec Dončića poskrbel za preplah v Dallasu, Slovenec predčasno zapustil parket...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Neverjetna zgodba: Navijači kluba, ki najbolj ogroža vodilni Bayern, dobesedno krvaveli za njegov obstoj...Več

2

Vrača se Prva liga Telemach: Na ŠTV štiri poslastice v treh tednih...Več

3

Grabić o slabšem jesenskem delu: “Vsebinsko smo bili zadovoljni, rezultatsko ne. Moramo biti potrpežljivi.”...Več