šport TV 1 logo
14:55 V ŽIVO
Roma - Spezia Serie A
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Clermont - Auxerre Ligue 2
šport TV 3 logo
13:30
Metropolitans 92 - Partizan Eurocup

Querreyju šestmesečna pogojna kazen

Avtor: Marko Premrl
31. 12. 2020, 09.40

Združenje profesionalnih teniških igralcev ATP je Američana Sama Querreyja kaznovalo s šestimi meseci pogojne kazni, plačati pa bo moral tudi okoli 17.000 evrov denarne kazni, če bo znova kršil zdravstvene protokole v boju proti novemu koronavirusu, so v sredo zvečer sporočili v izjavi za javnost.

Triintridesetletni Američan, sicer polfinalist v Wimbledonu leta 2017, bi moral sredi oktobra igrati na turnirju v St. Peterburgu, a je test 12. oktobra pokazal, da se je okužil z novim koronavirusom, organizatorji pa so ga izločili s turnirja.

V Rusiji bi moral ostati v karanteni, a se je s privatnim letalom skupaj z ženo Abby in devetmesečnim otrokom Fordom odpravil v ZDA. V St. Peterburgu so ga želeli zdravstveni delavci in predstavniki ATP varno prepeljati v drug apartma, a jim Querrey ni odprl vrat hotelske sobe, naslednje jutro, 13. oktobra, pa je pobegnil, pri tem pa so ga ujele varnostne kamere.

ATP ga je zato kaznoval s pogojno prepovedjo in plačilom globe, ki bosta v veljavo stopila, če bo Querrey kršitev v naslednjih šestih mesecih ponovil.

“Njegova dejanja so bila v nasprotju z integriteto našega športa ter kodeksom obnašanja. Ker smo upoštevali Querreyjevo dolgoletno zgodovino primernega obnašanja in nekatere druge olajševalne okoliščine, ga je doletela pogojna kazen,” so zapisali pri ATP.

Zmagovalec desetih turnirjev na najvišji ravni ima pet dni časa, da se na kazen pritoži.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

2

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

3

Pokalna senzacija: Drugoligaš izločil evropske prvake (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mandžukić izziva Milanovo prekletstvo številke 9...Več

2

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

3

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več