single
[4]
141610

Pustertal bo vodil nekdanji hokejist in pomočnik trenerja Olimpije

Avtor: Kenny Jan
9. 11. 2021, 20.39

Iz hokejskega kluba Pustertal so sporočili, da so zaradi slabih rezultatov v ligi ICEHL odpustili trenerja Luciana Basileja. Ekipo bo naprej vodil Matej Hočevar, nekdanji hokejist Olimpije in občasni slovenski reprezentant, ki je doslej v klubu opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Basile, 61-letni Kanadčan italijanskega rodu, je bil trener Pustertala, lani za SŽ Olimpijo drugouvrščene ekipe alpske lige, letos pa tako kot ljubljanski klub novinca v ligi ICEHL. Klub z Južne Tirolske na zadnjih desetih tekmah lige ni niti enkrat zmagal.

Novega trenerja ima še en član razširjene avstrijske lige, češka ekipa Orli Znojmo. To je postal Glen Hanlon, Kanadčan, nekdanji vratar v ligi NHL, ki je v svoji trenerski karieri že vodil tudi Washington Capitals. V Evropi je deloval pri Jokeritu, Dinamu iz Minska, nazadnje pa pri nemškem Krefeldu. Bil je tudi selektor, Belorusije, Slovaške in Švice, reprezentance je vodil na osmih svetovnih prvenstvih.

S kadrovskimi zamenjavami pa se trenutno ne ukvarja Bratislava, ekipa lige ICEHL iz slovaške prestolnice je izrazila željo, da zaradi smrti igralca Borisa Sadeckega in podpredsednika Dušana Paška, sicer nekdanjega igralca, letos odstopi od tekmovanja in se vrne naslednje leto.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več