single
[4]
158931

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”

Avtor: Urban Kolman
12. 5. 2022, 18.13

Jutri se začne IIHF svetovno prvenstvo elitne divizije v hokeju. Tekmovanje poteka na Finskem od 13. maja do 29. maja. Pred začetkom smo se pogovarjali z nekdanjim hokejistom in komentatorjem Urošem Pušem. Izdal je, kdo so po njegovem mnenju favoriti za izpad in katere ekipe spadajo v krog ekip, ki se bodo borile za naslov.

Kandidatov za naslov je veliko, medtem ko je Puš mnenja, da se izpad obeta le določenim reprezentancam: “Najverjetneje sta prva kandidata za izpad Italija in Velika Britanija. Ne smemo pozabiti niti na Francijo.” Ekipi, ki izpadeta letos, bosta na naslednjem prvenstvu zamenjali Slovenija in Madžarska.

“Favoritov je več, tako kot vedno. Glavni kandidati za naslov so Finci. Tudi Švedi imajo dobro ekipo. Presenetili bi lahko Čehi, ki imajo zanimivo zasedbo, nekaj mladih in nekaj izkušenih igralcev. Veliko bo odvisno od njihovih vratarjev, ki so večinoma novinci,” je dejal o možnostih nekaterih evropskih ekip.

Nadaljeval je: “Kanada je vedno med favoriti. Isto velja za Američane. Tako kot vedno imajo nekaj študentov, nekaj NHL-ovcev. Ampak so v bobnu za najboljša mesta, če se stvari izidejo po načrtu.”

Opozoril je na nemško reprezentanco: “Nemci so sestavili zelo dobro ekipo, in če slučajno Edmonton izpade proti LA Kingsom, pride nazaj še Leon Draisaitl in potem imajo 4 NHL-ovce. Poleg tega se zadnja leta uvrščajo visoko in zato znajo biti še posebej nevarni.”

Možnosti pripisuje tudi nekaterim drugim evropskim državam: “Tudi Švice ne smemo pozabiti. In Slovaške. Oni so bili hit na olimpijskih. Pri njih bo ponovno veliko odvisno od vratarjev. Če ponovijo predstave z olimpijskih iger, potem lahko presenetijo.”

Komentator je mnenja, da bo veliko vlogo igrala tudi priključitev nekaterih večjih imen iz Amerike, sploh pri Kanadi, ZDA, Švedski in Švici. Vprašanje o zmagovalcu tako ostaja odprto, vseeno pa Puš jasno napove: “Hokej bo zagotovo dober!”

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več