pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo
00:00
16. oddaja Worldies

Prvi turnir 3×3 napovedal izjemno zanimivo poletje

Avtor: Blaž Magdič

V nedeljo se je s turnirjem na Stritarjevi ulici v Ljubljani začela 15. sezona Grosbasket državnega prvenstva v košarki 3x3. Na turnirju, ki ga je spremljalo prekrasno vreme in razigrana publika, je nastopilo rekordnih 96 ekip v sedmih različnih kategorijah.

Na Stritarjevi ulici v Ljubljani je v nedeljo potekal prvi kvalifikacijski turnir nove sezone Grosbasket državnega prvenstva v košarki 3×3. V izjemni sončni kulisi Prešernovega trga na eni strani ter ljubljanskega gradu na drugi se je predstavilo 96 ekip v sedmih različnih kategorijah. Dogajanje na
košarkarskih igriščih so pospremili številni gledalci, ki so lahko uživali tudi v bogatem spremljevalnem programu.

V najbolj prestižni članski konkurenci se je za zmago na prvem turnirju potegovalo 13 ekip. Do končne zmage je prišlo moštvo 3×3 Kranj, ki je v finalu ugnalo Ivančno Gorico. Pri članicah so do prve zmage in 100 točk prišle košarkarice ekipe 4P Fitness. Kar 25 ekip se je potegovalo za naziv najboljšega v kategoriji rekreativcev. V najbolj množični konkurenci je zmaga odšla v roke ekipi Vigo. V mlajših kategorijah so zmage romale v roke ekip P. I. A. (fantje do 23 let), UnderDogs (fantje do 17 let), Pit Bulli (dekleta do 17 let) in NBA Jr. Team (fantje do 14 let).

Že v soboto se karavana 3×3 seli na Titov trg v Velenju. Sledila bosta še dva kvalifikacijska turnirja, in sicer v Kopru (Ukmarjev trg – 1. julija) ter Kranju (Glavni trg – 7. julija). Ljubljana bo ponovno gostila tudi finalni turnir, ki bo na sporedu 12. avgusta na Pogačarjevem trgu. Sredi avgusta bo Ljubljana drugič zapored gostila mednarodni turnir FIBA World Tour. FIBA Challenger bo 17. in 18. avgusta potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Vrhunce nedeljskega dogajanja si lahko ekskluzivno ogledate na Š1 ob 22.55!

 

Foto: KZS
Vir: KZS

Priporočamo še

1

IHF 2019: Svetovno prvenstvo v rokometu le na ŠPORT TV...Več

2

So presežki Lionela Messija postali razvrednoteni?...Več

3

VIDEO: Francoski vratar uprizoril “Kariusa”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Katanec pred prvo tekmo namignil, da “nima igračev”...Več

2

VIDEO: Luka plesal z volkovi in jim nasul 29 točk...Več

3

Birsa bo pri novem klubu siromašnejši za 200.000 evrov...Več