šport TV 1 logo
21:45
Inter - Parma Serie A
šport TV 2 logo
23:15
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Islanders - Washington NHL

Prvi mož Tokia 2020 ostro nad namigovanja o odpovedi iger

Avtor: Marko Premrl
13. 2. 2020, 08.30

Direktor olimpijskih iger v Tokiu 2020 Yoshiro Mori se je ostro odzval na pisanje medijev ter zavrnil njihova namigovanja o odpovedi največjega športnega dogodka leta zaradi preteče nevarnosti koronavirusa.

“V povezavi z nevarnim virusom kroži ogromno neodgovornih govoric, a jasno bi rad povedal, da nismo niti razmišljali o prestavitvi oziroma odpovedi olimpijskih iger,” je zatrdil Mori na zasedanju Mednarodnega olimpijskega komiteja natanko 162 dni pred odprtjem iger.

Sodelovanje z japonsko vlado, ki je v tamkajšnjih medijih naletela na ostre kritike zaradi neuspešnega omejevanja širjenja virusa, se je že začelo, Mori pa poudarja, da morajo biti v zahtevnih časih predstavniki na visokih položajih mirni ter predstavljati glas razuma. Tudi župan Tokia Yuriko Koike je v teh dneh obljubil “temeljite ukrepe” za zaščito ljudi v pripravah na olimpijske igre.

Zaradi vedno večjega števila okuženih, po najnovejših podatkih je za virusom zbolelo že 60.000 ljudi, umrlo pa jih je 1355, so prestavili ali odpovedali številna športna tekmovanja v Aziji, vključno z olimpijskimi kvalifikacijami v košarki in boksu, ki bi se morale odviti na Kitajskem.

Med številnimi drugimi dogodki, na katere je vplival novi virus, je bila za nedoločen čas prestavljena tudi velika nagrada Kitajske v formuli ena, ki bi morala biti na sporedu 19. aprila.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več