pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Monaco - Montpellier Ligue 1
šport TV 2 logo
05:00
Lille - Marseille Ligue 1
šport TV 3 logo
05:00
Četrtfinale: Barcelona - Valencia Španski kraljevi pokal

Prvi mož Tokia 2020 ostro nad namigovanja o odpovedi iger

Avtor: Marko Premrl
13. 2. 2020, 08.30

Direktor olimpijskih iger v Tokiu 2020 Yoshiro Mori se je ostro odzval na pisanje medijev ter zavrnil njihova namigovanja o odpovedi največjega športnega dogodka leta zaradi preteče nevarnosti koronavirusa.

“V povezavi z nevarnim virusom kroži ogromno neodgovornih govoric, a jasno bi rad povedal, da nismo niti razmišljali o prestavitvi oziroma odpovedi olimpijskih iger,” je zatrdil Mori na zasedanju Mednarodnega olimpijskega komiteja natanko 162 dni pred odprtjem iger.

Sodelovanje z japonsko vlado, ki je v tamkajšnjih medijih naletela na ostre kritike zaradi neuspešnega omejevanja širjenja virusa, se je že začelo, Mori pa poudarja, da morajo biti v zahtevnih časih predstavniki na visokih položajih mirni ter predstavljati glas razuma. Tudi župan Tokia Yuriko Koike je v teh dneh obljubil “temeljite ukrepe” za zaščito ljudi v pripravah na olimpijske igre.

Zaradi vedno večjega števila okuženih, po najnovejših podatkih je za virusom zbolelo že 60.000 ljudi, umrlo pa jih je 1355, so prestavili ali odpovedali številna športna tekmovanja v Aziji, vključno z olimpijskimi kvalifikacijami v košarki in boksu, ki bi se morale odviti na Kitajskem.

Med številnimi drugimi dogodki, na katere je vplival novi virus, je bila za nedoločen čas prestavljena tudi velika nagrada Kitajske v formuli ena, ki bi morala biti na sporedu 19. aprila.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več