single
[3194]
229637

Prvaki ne počivajo: Celjani Bravu “ukradli” najboljšega asistenta PLT

Avtor: Klemen Verlič
28. 6. 2024, 18.03

Nogometni klub Celje sporoča, da se je za sodelovanje dogovoril z Matijo Kavčičem. 26-letni branilec je s klubom sklenil pogodbo do 30.6.2027.

Matija Kavčič je nova moč celjskega kluba na levi strani obrambe. Najboljši asistent slovenskega državnega prvenstva v 2023/24 bo v novi sezoni s svojimi podajami zalagal celjske napadalce. Levi bočni branilec, nazadnje član Brava, za katerega je zaigral na 104 obračunih, je nogometno odrasel v mladinski šoli ND Gorica. Prve članske izkušnje je v sezonah 2016/17 in 2017/18 nabiral na posoji pri Brdih, nato pa zasedel svoje mesto na levi strani obrambe novogoriškega kluba. Za klub iz mesta vrtnic je zbral 73 nastopov, nato pa se poleti 2021 preselil v Bravo.

Kavčič ima tudi dva nastopa za mlajše selekcije Slovenije, januarja letos pa je bil del članske reprezentance, ki je odigrala tekmo z ZDA. “Prihod v Celje pomeni korak naprej v moji karieri. Za menoj je dobra individualna sezona, kar me navdaja s samozavestjo, da se lahko tudi v Celju pokažem v dobri luči. Moja pot v slovenski ligi je šla postopoma navzgor, zdaj pa sem v klubu, ki se bo vsako sezono odkrito boril za naslov državnega prvaka. V takšnem okolju si igralci želimo biti, saj je ambicioznost tista, ki te žene k temu, da vsak dan napreduješ. S prilagajanjem na novo sredino in nove soigralce ne bo težav, saj se z veliko večino poznamo iz predhodnih obračunov v prvi ligi. V novi sezoni bo zagotovo dodaten izziv predstavljala Evropa, kjer si želimo priti čim dlje. Komaj čakam, da bo šlo zares,” je za klubsko spletno stran povedal Kavčič.

Foto: Sportida.com
Vir: NK Celje

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več