puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
01:35 V ŽIVO
Toronto - Los Angeles, Hokej na ledu - NHL
šport TV 1 logo
03:00
RC Toulon - Newcastle Falcons, Ragbi - Champions Cup
šport TV 2 logo
01:30
Unicaja - Gran Canaria, Košarka - Španska liga
šport TV 3 logo

Italijanski kolesarji so s trojno zmago obeležili prvo, 159 kilometrov dolgo etapo kolesarske dirke Po Sloveniji s startom v Lendavi in ciljem v Murski Soboti. V kaotičnem sprintu, v zadnjem kilometru sta bila dva skupinska padca, ki sta zaustavila nekatere favorite, se je najbolje znašel 23-letni Simone Consonni (UAE Emirates).

Drugo mesto je zasedel Matteo Pelucchi, tretje pa Nicolo Bonifazio. Najboljši tekmovalec, ki ni iz Italije je bil na četrtem mestu Slovenec Luka Mezgec, od Slovencev se je med najboljše uvrstil še Rok Korošec, zasedel je osmo mesto. V ozadju so ostali nekateri sprinterski zvezdniki, kot sta na primer Nemec Marcel Kittel in Britanec Mark Cavendish.

Večji del etape je bilo v begu pet kolesarjev, in sicer dva Slovaka, Avstralec Benjamin Hill, sicer član ljubljanske ekipe, Gusto Xaurum, ki je dobil dva leteča ter gorski cilj, in dva Slovenca, Nik Čemažar, tekmovalec nacionalne ekipe, in Jon Božič iz novomeške Adrie Mobila, slednji je bil najboljši na zadnjem letečem cilju.

Četrtkova druga etapa bo potekala med Mariborom in Rogaško Slatino, dolga bo 152,7 kilometra.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja