single
[3]
137811

Proti covidu-19 cepljen tudi doslej skeptični LeBron James

Avtor: Marko Premrl
29. 9. 2021, 08.45

Zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA LeBron James je spremenil svoje mnenje in se cepil proti covidu-19. "Potem, ko sem se dobro pozanimal, sem imel občutek, da to ni najboljše le zame, ampak tudi za mojo družino. Zato sem se odločil, da se cepim," so v torek 36-letnega košarkarja Los Angeles Lakers povzeli ameriški mediji.

Obenem je James jasno povedal, da naj njegova odločitev ne bo priporočilo drugim, kako naj ravnajo. “Ne govorim o drugih ljudeh, kaj naj storijo. Govorim le sam zase in svojo odločitev.”

V lanski sezoni sta bila James in Nemec Dennis Schröder edina necepljena košarkarja v moštvu prvakov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Na novinarski konferenci pred začetkom nove sezone je James povedal, da je vse do zadnjega zelo skeptičen do cepljenja. Kako se je odločil Schröder pa še ni znano, saj po selitvi k Boston Celtics ni več član Los Angelesa.

Razprava o cepljenju dva tedna pred začetkom novega prvenstva v ligi NBA ne pojenja. Trenerji, sodniki in spremljevalci ekip morajo biti cepljeni za sodelovanje v ligi, za košarkarje pa to pravilo vsaj zaenkrat še ne velja. Vodstvo lige si je sicer močno prizadevalo za obvezno cepljenje, a se jim je po robu postavil sindikat igralcev, ki zahteva svobodno izbiro. Cepljenih naj bi bilo okrog 90 odstotkov košarkarjev.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Cairoli: Tim je pravi ambasador motokrosa (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Ko za zmago ”strgaš” nasprotnikovo mrežo...Več

3

Nagrada Puskas že oddana? Škorpijonski udarec presenetil vse na stadionu!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več