Prireditelji v Tokiu želijo omejiti število uradnih gostov

Avtor: Marko Premrl
27. 3. 2021, 10.38

Prireditelji olimpijskih iger v Tokiu želijo precej zmanjšati število uradnih gostov oziroma tistih, ki bi sicer na igre prišli kot obiskovalci ali pa bi bili udeleženci v delegacijah reprezentanc, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju japonske televizije NHK je japonska vlada priporočila Mednarodnemu olimpijskemu komiteju (Mok), naj močno zmanjša število obiskovalcev in gostov, ki bodo potovali na Japonsko in ki niso neposredno povezani s tekmovanji.

Japonska agencija Kyodo pa je poročala, da želijo prireditelji število teh gostov zmanjšati za polovico, tako da bi jih bilo v Tokiu med igrami samo še 30.000.

V Tokiu med igrami, ki jih bo močno zaznamovala pandemija novega koronavirusa in spremljajoči ukrepi, pričakujejo približno 90.000 obiskovalcev iz tujine, med njimi pa bo približno tretjina športnikov in s tekmovanji neposredno povezanih oseb.

Željam Japoncev bo kot kaže prisluhnil tudi Mok, saj je njegov izvršni odbor sklenil, da bodo akreditacije za igre podelili le tistim, ki imajo “pomembne in odločilne operativne vloge pri izvedbi iger v Tokiu”. Zmanjšali bodo tudi nekatere spremljevalne programe, najbolj okrnjen bo letos program gostov Moka na igrah.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več