single
[38]
172053

Pričakovanja strelcev pred odhodom v Kairo zelo visoka

Avtor: Kenny Jan
4. 10. 2022, 18.43

V minulem tednu se je z velikim bronastim uspehom bratsko-sestrske naveze Boštjana in Jasmine Maček v Osijeku končalo ISSF svetovno prvenstvo v trapu. Že čez nekaj dni je na sporedu nov izziv, saj se v Kairu pričenja ISSF svetovno prvenstvo s puško in pištolo na razdaljah 10, 25, 50 in 300 metrov. Slovenska izbrana vrsta v egipčansko prestolnico odhaja z visokimi cilji.

Po ravnokar končanem svetovnem prvenstvu s puško šibrenico, ki je potekalo v Osijeku in zgodovinski bronasti medalji v mešanih parih, ki sta jo osvojila brat in sestra Boštjan in Jasmina Maček, se vrhunec sezone približuje tudi za strelce s puško in pištolo.

V Kairu v Egiptu bo od 12. do 25. oktobra potekalo svetovno prvenstvo s puško in pištolo v disciplinah na 10, 25, 50 in 300 metrov. Svetovno prvenstvo prinaša tudi po štiri olimpijske kvote v vseh olimpijskih disciplinah.

V slovenski reprezentanci bo nastopilo 8 strelcev. Kot edini mladinec bo z zračno puško nastopil dobitnik dveh bronastih medalj iz letošnjih sredozemskih iger Luka Lukić.

V članski kategoriji bodo nastopili/e:
– Članice puška 10 in 50 m: Živa Dvoršak, Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek
– Članice puška 300m: Urška Kuharič
– Člani puška 50 in 300m: Rajmond Debevec in Robert Markoja
– Člani pištola: 10 in 25m: Jože Čeper
– Članice pištola 25m: Denis Bola Ujčič
– Mladinci puška 10m: Luka Lukić

Urška Kuharič in Rajmond Debevec bosta nastopila tudi na tekmi mešanih parov 300m leže, Robert Markoja in Urška Kuharič pa v trojnem, položaju na 300m.

V izredno zgoščeni svetovni konkurenci se največ pričakuje od trenutno najboljše slovenske strelke Žive Dvoršak, ki je z malokalibrsko puško nastopila tudi v finalu pred mesecem dni končanega evropskega prvenstva in trenutno zaseda 3. mesto na svetovni rang lestvici. Dvoršakova je v zaključni fazi priprav na svetovno prvenstvo zbolela za covidom-19, a v zadnjih dneh skuša uloviti in utrditi pravo formo.

Najboljši slovenski strelec vseh časov in legenda slovenskega ter svetovnega strelstva Rajmond Debevec je v zadnjih letih že večkrat dokazal, da je v disciplinah na 300m še vedno konkurenčen.

Članice s puško bodo nastopile tudi na ekipni tekmi tako na 10 kot na 50m, kjer so že zabeležile nekaj velikih uspehov. V ekipni tekmi z zračno puško so na evropskem prvenstvu v Osijeku leta 2021 osvojile srebrno medaljo, prav na prizorišču svetovnega prvenstva v Kairu pa so letošnjega februarja na ekipni tekmi v svetovnem pokalu zmagale.

Pod vodstvom vodje reprezentance Andreje Vlah bosta strelce spremljala tudi trenerja Andrej Brunšek (pištola) in Damijan Klopčič (puška). Slovenske nastope bodo 14.10.2022 odprle članice z zračno puško.

Nastope najboljših strelcev na svetu v desetih olimpijskih disciplinah si bo možno ogledati izključno na programih Šport TV.

Vir: Strelska zveza Slovenije
Foto: Strelska zveza Slovenije

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Pred kratkim premagal tumor, kmalu za tem dosegel prvenec...Več

2

Za lažje odštevanje do VN Argentine: MXGP se je spomnil na velik dosežek Gajserja (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Grd padec Dončića poskrbel za preplah v Dallasu, Slovenec predčasno zapustil parket...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Neverjetna zgodba: Navijači kluba, ki najbolj ogroža vodilni Bayern, dobesedno krvaveli za njegov obstoj...Več

2

Vrača se Prva liga Telemach: Na ŠTV štiri poslastice v treh tednih...Več

3

Grabić o slabšem jesenskem delu: “Vsebinsko smo bili zadovoljni, rezultatsko ne. Moramo biti potrpežljivi.”...Več