single
[5]
194742

Pri Pick Szegedu pred odločilno tekmo: “Od sebe moramo dati vse, to velja za igralce in navijače”

Avtor: Urban Kolman
9. 6. 2023, 09.46

O zmagovalcu madžarskega rokometnega prvenstva bo odločala tretja tekma v finalni seriji. Glede na kakovost je favorit Telekom Veszprem, a nasproti jim stoji Pick Szeged, ki se lahko kljub manj kakovostni zasedbi pohvali z dvema zaporednima naslovoma prvakov. Szeged, kjer igrajo trije slovenski reprezentanti Dean Bombač, Borut Mačkovšek in Matej Gaber, ima prav tako prednost domačega igrišča, ki si jo je priigral z višjo uvrstitvijo v rednem delu. Odločilni obračun s slovenskim pridihom lahko ob 20.25 spremljate na Šport TV 1.

Prvo tekmo v seriji je doma brez težav dobil Szeged. Rokometaši Szegeda so slavili z 31:25. Pomembni vlogi pri zmagi sta igrala Mačkovšek in madžarski vratar Roland Mikler. Zgodba je bila obratna na obračunu v Veszpremu. S 34:27 so slavili domačini in serijo podaljšali do zadnje tekme.

Islandec v vrstah Veszprema Bjarki Már Elísson je pred zadnjim obračunom dejal: “Pričakujemo težko srečanje. Odločalo se bo madžarsko prvenstvo. Upamo, da bomo zmagali. V obrambi bomo morali odigrati na najvišjem nivoju, prav tako potrebujemo dobro predstavo v golu. Tako bomo lahko izvajali hitre napade in dosegali lahke gole. Ekipa deluje kot veriga. Če bomo dobri v obrambi, bomo lažje napadli.”

Madžarski rokometaš pri Pick Szegedu Bence Bánhidi je pred tekmo navijačem poslal sporočilo: “Vse v dvorani bi prosil, da navijajo vsaj trikrat bolj kot po navadi. To je obračun, ko ne sme ostati nič rezerve. Od sebe moramo dati vse. Igralci in navijači.”

Pick Szeged bi z zmago osvojil svoj tretji zaporedni naslov. Na drugi strani bi Veszprem z zmago prekinil niz nasprotnika in osvojil že svoj 27. naslov državnih prvakov. Klub, kjer že skoraj deset let igra slovensko krilo Gašper Marguč, je med leti 2008 in 2017 nanizal deset zaporednih naslovov. Zadnjega so osvojili leta 2019.

Odločilno tekmo finala Veszprem – Szeged si boste lahko ogledali na Šport TV 1 ob 20.25.

Foto: Gonzales Photo Balazs Popal via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več