šport TV 1 logo
14:30
TV Shopping
šport TV 2 logo
13:30 DANES
New York Islanders - Pittsburgh NHL
šport TV 3 logo
13:30
Milan - Torino Serie A

Pri Petrolu Olimpiji bodo morali ustaviti Nejca Bariča

Avtor: Gregor Kovačič

V ponedeljek bodo košarkarji Petrol Olimpije odigrali še drugo tekmo v zgolj treh dneh in se v Laškem na obračunu sedmega kola Lige Nova KBM pomerili z Zlatorogom.

Zmaji bodo v mestu ob Savinji skušali zabeležiti drugo zaporedno, skupno pa že peto zmago v državnem prvenstvu, s katero bi se povzpeli na vrh lestvice.

Ljubljančani in Laščani imajo po šestih kolih na svojem računu enako število zmag (4) in porazov (2). Za Zlatorog bo ponedeljkova tekma šele druga v tej sezoni na domačem parketu v državnem prvenstvu, na uvodni, ki so jo odigrali v četrtem kolu, so s 86:78 ugnali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, to pa je bila prva v nizu treh zaporednih zmag.

Minuli ponedeljek so košarkarji, ki jih v tej sezoni vodi nekdanji pomočnik selektorja slovenske članske reprezentance Chris Thomas, v Ljubljani z 80:69 premagali Ilirijo. Najbolj nevaren košarkar štajerskega moštva je v tej sezoni Nejc Barič, ki v povprečju dosega 18,0 točk in 6,0 podaj na tekmo (statistični indeks 17,0).

Saša Nikitović,: “Zlatorog igra zelo čvrsto košarko. Na seznamu igralcev imajo Laščani tri igralce iz Združenih držav Amerike, vodi jih ameriški glavni trener, vse niti igre pa v svojih rokah drži organizator igre Nejc Barič, ki igra odlično, tako v napadu, kot tudi v napadu. Na parketu preživi 30 do 35 minut na tekmo, in če ga uspemo ustaviti, bo to na koncu tudi naš ključ do zmage na ponedeljkovi tekmi. Vsi košarkarji Zlatoroga so nekoliko prikrajšani pri višini za svoje igralne položaje, a ravno iz tega razloga igrajo atraktivno košarko.”

Dvoboj KK Zlatorog – Petrol Olimpija bo na sporedu v ponedeljek 19.55 na Š1.

Foto: Petrol Olimpija, Sportida.com

Vir: Petrol Olimpija

 

Priporočamo še

1

Gregor Gajšek: Stopicanje na mestu...Več

2

MRAVLJA: River – Boca: finale z zvrhano mero »sramu« in visoke napetosti...Več

3

Luka Modrić: prefinjenost v službi kolektiva...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dončić v slogu Jamesa ali Jordana – sam popeljal svoje do zmage...Več

2

VIDEO: VRTILJAK Dončić, Luka v obup spravljal obrambo Bostona...Več

3

VIDEO: 3 minute poezije, Dončić s 23 točkami razbil Čarovnike...Več