single
[3137,2]
146793

Pri Leipzigu priznavajo: S prihodom Marscha smo naredili veliko napako

Avtor: Klemen Verlič
7. 1. 2022, 18.16

Direktor Leipziga Oliver Mintzlaff je priznal, da vodilni v moštvu obžalujejo poletno odločitev, da klub vodi Američan Jesse Marsch. Nemški uradnik je zato prepričan, da mora Leipzig v drugi polovici sezone popraviti zaenkrat skromen izkupiček točk.

Marsch je poleti na klopi rdečih bikov nasledil Juliana Nagelsmanna, ki se je novim izzivom naproti podal v Munchen k Bayernu. Američan, ki je še lani vodil Red Bull iz Salzburga pa je že v decembru zapustil klop Leipziga, ki sezone ni začel po željah. V drugi polovici sezone bo moštvo Kevina Kampla vodil Domenico Tedesco, v katerega verjame direktor kluba Oliver Mintzlaff. Ta je za medije iskreno spregovoril o rošadi na klopi desete zasedbe Bundeslige.

“Jesse Marsch je izjemna oseba in zelo dober trener, ki bo zagotovo uspešen v prihodnosti. Vseeno zdaj vemo, da smo z njegovim prihodom storili veliko napako. Z njim smo poleti podpisali pogodbo z vso samozavestjo tega sveta. Ekipi smo želeli vrniti identiteto. To nam ni uspelo, zato smo se odločili, da poiščemo novega stratega. Verjamem, da se z Domenicom lahko vrnemo na zmagovalna pota in nadoknadimo večino izgubljenega do zdaj,” je bil za Leipziger Volkszeitung odločen Mintzlaff.

Tekmo Leipzig-Mainz si boste lahko ogledali v soboto ob 15.25 na Š1!

Foto: AP Images/Jan Woitas via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več