single
[5]
189404

Pri Eurofarmu ne popuščajo: V rokometu tudi prednost osmih golov ne pomeni nič

Avtor: Klemen Verlič
10. 4. 2023, 11.10

Na Slovaškem se bosta na velikonočni ponedeljek za prvo prosto mesto v polfinalu lige SEHA pomerili moštvi Tatran Prešov in Eurofarm Pelister. Rokometaši slednjega so na uvodni tekmi četrtfinala zmagali za kar osem zadetkov, a vseeno ostajajo prepričani, da njihovo delo še ni končano.

Po prepričljivi zmagi v Bitoli je Eurofarm v izjemno ugodnem položaju v lovu na preboj med najboljša štiri moštva tekmovanja. V potrditev napredovanja močno verjame tudi trener ekipe Aleksandar Jović, ki naj bi na Slovaškem v ponedeljek celo spočil nekaj svojih najpomembnejših igralcev.

“Pred nami je zahtevna tekma. Vseeno sem se odločil, da nekaterim nosilcem ponudim priložnost za zaslužen počitek. S tem bodo priložnost za dokazovanje dobili mlajši člani ekipe in tisti, ki po navadi ne pridejo na svoj račun. Tatran je kakovostno moštvo z veliko izkušnjami, zato verjamem, da bo ponedeljkova tekma zanimiva,” je pred srečanjem dejal Jović.

Precej bolj osredotočen na potrditev napredovanja pa se zdi Mario Tankoski. “Imamo prednost osmih golov, a ta v rokometu ne pomeni nič. Tartan bo zagotovo na povratni tekmi boljši. Naš cilj ostaja nespremenjen. Želimo se uvrstiti na zaključni turnir,” je odločen rokometaš Eurofarma.

Na drugi strani bo po visokem porazu dodatno motivirana zasedba Tatrana, ki ji bosta do maščevanja za rezultat v Severni Makedoniji pomagala Lukas Urban in Oliver Rabek. Slovaki so v letošnji sezoni že večkrat dokazali, da veliko bolje igrajo pred svojim navijači, saj na domačem parketu v letošnji izvedbi lige SEHA sploh še niso izgubili.

“Še vedno imamo kar nekaj zdravstvenih težav, zato še nismo povsem prepričani, na koga bomo lahko računali v ponedeljek. Tudi če Eurofarm prav tako ne bo 100%, ima dolgo klop in kakovostne posameznike na vseh položajih,” pred tekmo vseeno ni bil najbolj optimističen trener Tatrana Marek Gernat.

“V Bitoli smo bili precej oslabljeni, kar se je pokazalo tudi v naši igri. Prepričan sem, da bomo tokrat igrali bolje. Popraviti moramo napake, ki smo jih počeli na prvi tekmi, saj smo jih storili občutno preveč. Seveda je njihova prednost velika, a verjamem, da bomo pokazali boljši obraz,” pa je dodal član slovaške zasedbe Erik Fenar.

Tatran Prešov – Eurofarm ob 15.55 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več