single
[4]
198766

Pri Delu razkrivajo, da Kopitar ne bo več selektor

Avtor: Marko Premrl
27. 7. 2023, 21.50

Slovenske hokejske reprezentance v prihodnje kot selektor ne bo več vodil Matjaž Kopitar, danes poroča časnik Delo. Takšno odločitev je sprejel ta teden po sestanku z generalnim sekretarjem Hokejske zveze Slovenije (HZS) Dejanom Kontrecem.

O tem, ali bo Kopitar ostal na mestu selektorja ali ne, na HZS razmišljajo že nekaj časa. Ob robu skupščine, ki je potekala konec junija, je Kontrec pojasnil, da se s selektorjem še pogovarjajo, odločitev pa je napovedal “čez nekaj tednov”. Takrat je še dodal, da se z drugimi kandidati za mesto selektorja ne bo pogovarjal, dokler ne bo dokončne odločitve dosedanjega prvega moža stroke.

Zdaj Delo poroča, da se Kontrec in Kopitar nista dogovorila za vsaj še eno leto sodelovanja na čelu izbrane vrste. Kontrec je, dodaja časnik, v teh dneh sicer na dopustu, tako da bo “lov” na novega selektorja začel naslednji teden.

Pred slovensko reprezentanco je sicer v prihajajoči sezoni dvojni izziv. Po izpadu iz elitne konkurence na letošnjem SP v Rigi se bodo Slovenci v naslednji borili za vrnitev na drugoligaškem tekmovanju v Bolzanu, avgusta 2024 pa jih čakajo še kvalifikacije za olimpijske igre 2026.

Foto: Sportida.com
Vir. STA

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več